Η Τζέσι και ο Τζέικομπ Μπέκμαν, ένα ζευγάρι Αμερικανών, ταξίδεψαν στο Κίεβο τον περασμένο μήνα για τη γέννηση της κόρης τους μέσω μιας Ουκρανής παρένθετης μητέρας. Όμως δύο μέρες μετά τη γέννα, η Τζέσι ξύπνησε από τον ήχο του βομβαρδισμού καθώς ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας.

Προσπάθησαν τότε να μετακινηθούν προς το δυτική πόλη Lviv για να φτάσουν σε μια προσωρινή πρεσβεία των ΗΠΑ εκεί, αλλά ένα τεράστιο αδιέξοδο μετέτρεψε μια διαδρομή έξι ωρών με το αυτοκίνητο σε 27ωρη ταλαιπωρία.

Καθ’ οδόν, έμαθαν ότι η πρεσβεία ήταν κλειστή κι έτσι άλλαξαν κατεύθυνση προς τα πολωνικά σύνορα. Περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα, η κυκλοφορία σταμάτησε. Υπό χαμηλές θερμοκρασίες, μετά από ώρες που κάθονταν στο αυτοκίνητο χωρίς να κινούνται καθόλου, έπρεπε να κάνουν μια επιλογή: να περιμένουν ή να περπατήσουν.

«Καταλάβαμε ότι για να φτάσουμε στα σύνορα πριν νυχτώσει θα έπρεπε να περπατήσουμε», είπε ο πατέρας στο CNN. «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας ήταν η 4 ημερών κόρη μας και το ενδεχόμενο υποθερμίας. Έκανε πολύ κρύο. Αλλά νιώθαμε ότι αν δεν ενεργούσαμε τότε, δεν θα ξέραμε πόσο καιρός θα περνούσε μέχρι να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Τύλιξαν λοιπόν σφιχτά το μωρό τους και άρχισαν να περπατούν για 13 χιλόμετρα. Όταν τελικά έφτασαν στα σύνορα, επικρατούσε χάος, με «χιλιάδες ανθρώπους, όλοι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον να προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα», είπε ο Τζέικομπ. Δεδομένου ότι οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν προτεραιότητα, η Τζέσι και το μωρό μπόρεσαν να φτάσουν στο μπροστινό μέρος της γραμμής και να εισέλθουν στην Πολωνία, με τον Τζέικομπ να περνά ώρες αργότερα.

Η οικογένεια είναι πλέον ασφαλής στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, αλλά έχουν χάσει την επαφή με την Ουκρανή παρένθετη μητέρα, με την οποία μέχρι τότε ήταν σε συνεχή επαφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook