Μέσα σε 4 χρόνια ο πρώην μεγαλομέτοχος της «Άρσεναλ» και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας είδε να ανατρέπονται πολλά λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε σήμερα ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ, όταν έκανε τον γύρο των Μέσων Ενημέρωσης η είδηση πως η Γερμανία κατέσχεσε την υπερπολυτελή θαλαμηγό του Dilbar η οποία είναι στο λιμάνι του Αμβούργου, καθώς στον Ουσμάνοφ επιβλήθηκαν κυρώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Και μπορεί στην συνέχεια η κατάσχεση να διαψεύσθηκε από το Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας , όμως  υπενθυμίζεται πως ήδη ο Ουσμάνοφ λόγω των κυρώσεων παραιτήθηκε από πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας ενώ στην θέση του αναδείχτηκε ο Χανιώτης Γ.Γ. της Ομοσπονδίας  Μανώλης Κατσιαδάκης.

Το βέβαιο είναι πως ο 68χρονος Ουσμπέκος κροίσος δεν μπορούσε να φανταστεί τις εξελίξεις, όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 επισκεπτόταν τα Χανιά με την θαλαμηγό των 600.000.000 ευρώ Dilbar.

«Αφήνοντας» το σκάφος στα ανοιχτά από τις Καλύβες, ο Αλισέρ Ουσμάνοφ στις 15 Σεπτεμβρίου 2018  ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας «Fie»  παρέστη στην ετήσια συνάντηση των ομοσπονδιών ξιφασκίας η οποία πραγματοποιήθηκε, σε γνωστό ξενοδοχείο της Γεωργιούπολης. 

Φωτο Άρης Μυριδάκης

Μάλιστα εκείνες τις ημέρες, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, στο αεροδρόμιο Χανίων είχε σταθμεύσει και το αεροσκάφος του Bourkhan jet.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο και έχει αξία 350.000.000 δολάρια. Το Airbus A340-300 είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό αεροσκάφος στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το αεροσκάφος είναι νηολογημένο στη Νήσο του Μαν. Το πρώτο γράμμα του ονόματος του αεροσκάφους, δίνεται μετά το «Man» – M-IABU. Τα υπόλοιπα γράμματα μπορούν να μεταφραστούν ως “Είμαι Alisher Bourkhanovich Usmanov.” Επιπλέον, το A340-300 έχει επίσης το όνομα, BOURKHAN, το οποίο είναι το όνομα του πατέρα του Usmanov.

Ο 68χρονος δισεκατομμυριούχος έχει κύρια δραστηριότητα τη μεταλλουργία, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ καθώς κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών στο Facebook και την Alibaba. Στην ιδιοκτησία του είναι επίσης η ρωσική εφημερίδα και εκδοτικός οίκος «Κομερσάντ». Παράλληλα είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Megafon, ο οποίος είναι ο χορηγός της γυναικείας ομάδας της Έβερτον, ενώ μέσω της εταιρείας του USM Holdings, έχει δώσει πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες για τα αποκλειστικά δικαιώματα της ονομασίας του νέου γηπέδου του συλλόγου.

Όλα αυτά μέχρι την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή των κυρώσεων σε Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς στην συνέχεια πολλά αλλάζουν.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook