Τούρκοι δημοσιογράφοι του δικτύου CNN Turk «φοβούνται» πιθανή επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία με αφορμή το ουκρανικό – Παρουσιάζουν χάρτες με ελληνικά νησιά λέγοντας πως κατέχει «παράνομα» η χώρα μας

Στη γενικότερη αναταραχή που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, Τούρκοι δημοσιογράφοι του δικτύου CNN Turk «φοβούνται» για πιθανή επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία, παρουσιάζουν χάρτες με ελληνικά νησιά λέγοντας πως κατέχει «παράνομα» η χώρα μας και προτείνουν μελλοντική κατάληψή τους από την Τουρκία. Όλα αυτά όχι σε ένα τυχαίο περιθωριακό τηλεοπτικό σταθμό, αλλά σε έναν από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα της χώρας.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιουλ σε εκπομπή του CNN Turk μιλάει με φόντο χάρτη με τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας. Αρχικά θέτει τον… «προβληματισμό» της λέγοντας: «Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα. Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα. Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας ,όπως έγινε και με την Ρωσία;» λέει η Σενγκιού, καταλήγοντας με το ερώτημα: «Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση;»

Ακολούθως, στο ίδιο κλίμα, ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε η Τουρκία να πάει πίσω τα νησιά από την Ελλάδα: «Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά. Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; μεταξύ τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία» ολοκλήρωσε προκλητικά ο Τζεβίζογλου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook