Με ένα ποσό που αγγίζει τις 361.000 ευρώ, ενισχύεται ο Δήμος Φαιστού προκειμένου να προχωρήσει το καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής οργανικών απορριμμάτων που παράγονται στα διοικητικά όρια του. 

Η έγκριση της Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης των 360.917,88 € που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, ανοίγει το δρόμο στο Δήμο Φαιστού να προχωρήσει μια σειρά από ενέργειες και δράσεις, με σκοπό την ανάπτυξη ενός συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εναρμόνιση του με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως αυτός εξειδικεύεται στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης. 

Στο πλαίσιο των προμηθειών μέσω του συγκεκριμένου έργου, ο Δήμος Φαιστού πρόκειται να ενισχυθεί συνολικά με 324 νέους καφέ κάδους, εκ των οποίων οι 165 των 240 λίτρων, οι 139 των 120 λίτρων και οι 20 των 1.100 λίτρων. Στην προμήθεια προβλέπονται επίσης 644 οικιακοί κομποστοποιητές, ένα νέο απορριμματοφόρο 12 κυβικών κι ένας ρυμουλκούμενος θρυματιστής κλαδιών. 

Στόχος του έργου είναι να συλλέγονται σε ετήσια βάση συνολικά 2.360 τόνοι οργανικών απορριμμάτων, ποσό που θεωρείται εφικτό, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Φαιστού, ήδη στους κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων καταλήγουν σχεδόν 6.000 τόνοι οργανικών ετησίως. 

«Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να εισάγουμε καινοτόμες υπηρεσίες για τους δημότες, αλλά και ωφέλιμες για το περιβάλλον» αναφέρει με δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης για να προσθέσει: 

«Ήδη στο Δήμο μας υπάρχει μια σημαντική ενίσχυση σε νέους κάδους. Έχουμε εισάγει επίσης την απογευματινή βάρδια, έχουμε ενισχύσει το σύστημα με νέους καινοτόμους, υπόγειους κάδους κι έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ανακύκλωση που έχει επανεκκινήσει μετά από 8 χρόνια. Με την εφαρμογή του νέου προγράμματος συλλογής οργανικών απορριμμάτων, προσθέτουμε μια ακόμα δράση περιβάλλοντος που είναι σημαντική για το Δήμο κι εναρμονίζεται με τον Εθνικό Σχεδιασμό». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει: 

«Έχουμε πολλές φορές τονίσει πως αυτό που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές είναι το περιβάλλον. Γι’ αυτό και η προστασία του παραμένει σημαντική. Ως Δήμος Φαιστού έχουμε προχωρήσει μια σειρά από δράσεις στον τομέα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και είμαστε υπερήφανοι, διότι έχουμε εισάγει καινοτόμα συστήματα και μεθόδους προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Με αυτό το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία κι ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, όπως ευχαριστούμε και τον κ. Περιφερειάρχη, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα και οδηγούμε σταδιακά το δήμο μας, σε μια νέα εποχή, που εναρμονίζεται με την Εθνική Στρατηγική και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τα απορρίμματα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook