Για ένατη ημέρα η Ουκρανία ζει τον εφιάλτη του πολέμου ο οποίος ξεκίνησε μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν  να εισβάλει στη χώρα.

Το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, στην κεντρική Ουκρανία, πέρασε στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Νωρίτερα, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού, που προκάλεσε πυρκαγιά, πάντως η ασφάλεια της εγκατάστασης είναι «εγγυημένη», σύμφωνα με το Κίεβο, που κατηγόρησε τη Μόσχα για «πυρηνική τρομοκρατία». Η φωτιά που είχε εκδηλωθεί εξαιτίας ρωσικού βομβαρδισμού σε μέρος των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, κατασβέστηκε από πυροσβέστες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για πυρηνική τρομοκρατία, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει βάλει στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια στη χώρα του. Οι πυρηνικές αρχές της Ουκρανίας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει σημειωθεί αύξηση στα επίπεδα της ραδιενέργειας λόγω της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ρωσική πολιορκία με τον ρωσικό στρατό να κλιμακώνει τις επιθέσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook