Πριν ξεκινήσει να απευθύνει το μήνυμα του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

Το νέο διάγγελμα Ζελένσκι προβλήθηκε κατά τη διάρκεια αντιπολεμικών διαδηλώσεων, σε γιγαντοοθόνες που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία. Αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς» είπε.

Πριν ξεκινήσει να απευθύνει το μήνυμα του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου

Επίσης σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε γνωστό ότι ζήτησε οικονομική βοήθεια για τη χώρα του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Συνομίλησα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας. Είμαστε ευγνώμονες για την επείγουσα βοήθεια που μάς έχει ήδη παρασχθεί από το ταμείο. Το ΔΝΤ να πρωτοστατήσει στη χρηματοδότηση για την ανάκαμψη της Ουκρανίας μετά το τέλος της ρωσικής επιθετικότητας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook