Συγκέντρωση συναυλία διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου την Τρίτη 8 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Συνεχίζονται οι εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου στα εργοτάξια και σε άλλους χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας την Τετάρτη 16 Μάρτη αλλά και για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη που φέτος συμπίπτει με την απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών, των αντιθέσεων μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη.

Από όλους τους συναδέλφους εκφράζεται οργή και αγανάκτηση για την ακρίβεια.  

Το μεροκάματό εξανεμίζεται πριν καν μπει στις τσέπες,  από την τεράστια ακρίβεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα καύσιμα, στο supermarket, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που έχουν φτάσει στα ύψη κι εκεί θα διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας, να τα βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας.

Η επιτυχία της Απεργίας στις 16 Μάρτη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια νέες δυνατότητες, να δημιουργήσει όρους για να πετύχουμε αποτελέσματα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Οι λύσεις που προσδοκούμε και διεκδικούμε να γίνουν πράξη δεν θα έρθουν αν μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αν κάνουμε υπομονή να περάσει η μπόρα, αν περιμένουμε να εμφανιστούν οι σεσημασμένοι «σωτήρες», που όλο τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» και όταν έρθουν «στα πράγματα», μας φορτώνουν με αντεργατικούς νόμους και ψαλιδισμένα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα και τις Κατασκευές, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση – συναυλία την Τρίτη 8 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook