Για την εκτέλεση ενός οραματικού έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης επισκέφθηκε το έργο ανάπλασης που εκτελείται στην Κοινότητα Πλάτης προϋπολογισμού 74.008,00 Ευρώ το οποίο μόλις ξεκίνησε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ι.Κασάκη και τον Αντιδήμαρχο Γ.Στρατάκη. Το έργο που χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση της Πάνω Πλατείας (Κουτσουνάρι)  Κοινότητας Πλάτης. 

Στα πλαίσια αναβάθμισης-ανάδειξης της πλατείας θα πραγματοποιηθούν εργασίες με στόχο κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν την  περιοχή περιπάτου, αναψυχής και περιήγησης. 

Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εργασίες:

1. Δημιουργία δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων. 
2. Διάστρωση της πλατείας με κυβόλιθους, ενώ παράλληλα δημιουργείται  καθ’ όλο το μήκος της παρειάς της οδού  μια περιπατητική διαδρομή η οποία θα διαστρωθεί με διαφορετικό σχήμα και χρώμα κυβόλιθου ώστε να υπάρχει η νοητή διαχωριστική ζώνη.
3. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού .
4. Αποψιλώσεις της έντονης φύτευσης πλησίον του τοιχίου αντιστήριξης.
5. Συμπλήρωση του υφιστάμενου τοιχίου στα σημεία που έχει υποστεί φθορές.
6. Ανάδειξη της κρήνης. 
7. Αναβάθμιση της νησίδας. Συγκεκριμένα προτείνεται η αντικατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης με νέα, αποψιλώσεις και φύτευση χλοοτάπητα και καλλωπιστικών φυτών, δημιουργία επιδαπέδιας κατασκευής πυξίδας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε ένα σημαντικό έργο για την Πλάτη, στην περιοχή Κουτσουνάρι, η οποία αποτελεί σημείο  αναφοράς του ιστορικού οικισμού. 

Αναβαθμίζουμε την παλαιά βρύση και ολόκληρη την Πλατεία, με στόχο να αποδώσουμε ένα χώρο που θα αποτελεί ολοκληρωμένο πόλο έλξης για τους χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα πλησίον και ανασκάπτεται με χρηματοδότηση του Δήμου (και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου) αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Με το έργο αυτό το οποίο χρηματοδοτούμε από ιδίους πόρους του Δήμου, αποδίδουμε άμεσα μία ολοκληρωμένη και ουσιαστική παρέμβαση, προσφέροντας κίνητρα στους επισκέπτες να παραμείνουν περισσότερο στην περιοχή μας, να εμπλακούν με τις παραδοσιακές γειτονιές και  να «ανακαλύψουν» το Λασίθι, μέσα από μαγευτικές διαδρομές που βρίθουν από μυθολογικό και φυσιολατρικό πλούτο.

Αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με μια σειρά από στοχευμένες  παρεμβάσεις, που υπηρετούν έμπρακτα το όραμα μας για την ανάδειξη και αξιοποίηση σημείων ενδιαφέροντος, σε περιοχές με ιδιαίτερο κάλλος, αρχαιολογικούς χώρους και γωνιές ξεχασμένες από τον χρόνο, ενώ με την σειρά της  και η τοπική κοινωνία θα απολαύσει άμεσα τα οφέλη από την αναβάθμιση των χώρων και την παραμονή των επισκεπτών».  
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook