Επρόκειτο για την τελική φάση Παγκρήτιων Αγώνων Σκακιού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης σχολικού έτους 2021-2022

Ο Δήμος Πλατανιά και το Νομικό Πρόσωπο Δ.Δ. του Δήμου, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ ) Χανίων, την Σ.Ε.Ε Φυσικής Αγωγής του ΠΕΚΕΣ Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία  τους  Παγκρήτιους Σχολικούς Αγώνες επίδειξης Σιμουλτάνε της Τελικής Φάσης Σκακιού, μαθητών-μαθητριών Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων στο “Πολύκεντρο” Πολιτιστικό Κέντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά , το Σάββατο 05/03/2022 και ώρα 16:00. 

Οι 21 μαθητές που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση των Παγκρήτιων αγώνων αγωνίστηκαν  ταυτόχρονα και δια ζώσης με τους: Γιώργο Γκούμα, Διεθνή Μαιτρ (IM) & την  Τόνια Χριστοδουλάκη, Μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά στο Youtube κανάλι της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Χανίων. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν :

• Ο Δήμαρχος Πλατανιά Κος Ιωάννης Μαλανδράκης 
• Η Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη -Πλοκαμάκη.
• Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης & Εντεταλμένη Υγείας – Παιδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, κα Σοφία Μαλανδράκη -Κρασουδάκη 
• Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κος Εμμανουήλ Καρτσωνάκης 
• Η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής Κρήτης κα Λήδα Ζαμπετάκη. 

Οι αγώνες  οι οποίοι είχαν διάρκεια πάνω από δύο ώρες , χαρακτηρίστηκαν από υψηλό επίπεδο δεξιοτεχίας και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο , ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας , είναι  δυνατή η πραγματοποίηση αθλητικών-εκπαιδευτικών εκδηλώσεων , με την κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας , των φορέων που τους πλαισιώνουν και τη συνδρομή της τεχνολογίας .

Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας κατά της πανδημίας .

Με την ολοκλήρωση των αγώνων παρασχέθηκε πλούσιο κέρασμα-μπάρμπεκιου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (μαθητές -κηδεμόνες προσκεκλημένους διοργανωτές) , να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους  και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook