Διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα για τους Δόκιμους Αστυφύλακες της σχολής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία στις 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών  Νομού Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου διοργάνωσε στις 26 Φεβρουαρίου 2022 ενημερωτική ημερίδα για τους Δόκιμους Αστυφύλακες της σχολής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.  

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθούν οι Δόκιμοι Αστυφύλακες στα θέματα της αιμοδοσίας και να τους δοθούν πληροφορίες που αφορούν τον/την  υποψήφιο/α εθελοντή/ντρια  αιμοδότη. Κεντρικός ομιλητής της θεματικής ενότητας ήταν  ο κ. Παναγιώτης Κοτσώνας, νοσηλευτής, ειδικός στα θέματα αιμοδοσίας κι εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  στο Τμήμα Αιμοδοσίας.

Την ημερίδα πλαισίωσε και η κα Καλλιόπη Τσαλίκου, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», αναλύοντας και παρουσιάζοντας  την  Ψυχολογία του εθελοντή αιμοδότη.

Αφού πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των Δοκίμων της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, ακολούθησε εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη,  2 Μαρτίου 2022 στον χώρο της σχολής και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΕΝ Ρεθύμνου. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και η δυναμική παρουσία των Αξιωματικών αλλά και των Δοκίμων Αστυφυλάκων της σχολής.

Ο ΣΕΑ Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» ευχαριστεί  θερμά όλους αυτούς που  απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη,  πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους. Οφείλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή της σχολής κ. Γερμενάκη Σπύρο, τις Αξιωματικούς,  κα Παπαμιχελάκη και κα Αγιασωτέλη για την φιλοξενία, τους εξαίρετους ομιλητές μας, το προσωπικό του Νοσοκομείου από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΕΝ Ρεθύμνου καθώς και τον κ. Σχοιναράκη Μιχάλη από το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook