Με το έργο αυτό θα αποφορτιστεί ο ανατολικός κλάδος αποχέτευσης του δήμου οδηγώντας τα απευθείας στην εγκατάσταση του βιολογικού

Η ΔΕΥΑΒΑ ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης του έργου “Αύξηση της δυναμικότητας ανατολικού κλάδου αποχετευτικού δικτύου της ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά” που υπέβαλλε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 3.720.000€ (συμπ. ΦΠΑ) και αφορά στον ανατολικό κλάδο του αποχετευτικού της δικτύου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αντλιοστασίου λυμάτων βορείως του ΒΟΑΚ και νέου δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού από το αντλιοστάσιο Α4 (ανατολικά όρια Πλατανιά) παρακάμπτοντας τον οικισμό του Πλατανιά, μέχρι το νέο αντλιοστάσιο. Επίσης, προβλέπεται νέος καταθλιπτικός αγωγός από το νέο αντλιοστάσιο μέχρι την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο Γεράνι.

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζεται ο ανατολικός κλάδος αποχέτευσης, που -ως γνωστόν- δέχεται τα λύματα και από τη Νέα Κυδωνία του Δ. Χανίων, οδηγώντας τα απευθείας στην εγκατάσταση του βιολογικού, χωρίς να επιβαρύνονται τα υφιστάμενα αντλιοστάσια Α5 (Κερίτης) και Α5α (Κεντρικό Γερανίου)

Με την υλοποίηση του έργου αυτού εξασφαλίζεται η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της εξυπηρετούμενης περιοχής,  ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας με την αποφυγή πολλαπλών αντλήσεων από διαφορετικά αντλιοστάσια, γεγονός που στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη αξία, για την εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και η ΔΕΥΑΒΑ με συνέπεια προβλέπουν τις ανάγκες των Δημοτών και επενδύουν σε έργα για την προάσπιση του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με αφορμή τη νέα χρηματοδότηση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης δήλωσε: «μαζί με το Δήμο Πλατανιά είμαστε αταλάντευτα συνεπείς στη διεκδίκηση των υποβαλλόμενων προτάσεων  μας στην κεντρική εξουσία και στο σχεδιασμό νέων έργων για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά του τόπου μας και των αναγκών των Δημοτών του με γνώμονα την προάσπισή του  περιβάλλοντος του και τη μείωση του ενεργειακού κόστους».

Ακόμη, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης δήλωσε: «Σταδιακά υλοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός του Δ.Πλατανιά, με τα έργα που έχει υποβάλει σε όλους τους Άξονες του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και ευελπιστούμε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες εντάξεις για άλλες υποβληθείσες προτάσεις μας».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook