Σύμφωνο Συνεργασίας Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν «Βενιζέλειο – Πανάνειο» και του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “Η Ηλιαχτίδα”

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν «Βενιζέλειου – Πανάνειου» και του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία « Η Ηλιαχτίδα».

Το Σύμφωνο υπέγραψαν από πλευράς του Γ.Ν Βενιζελείου, η  Αναπλ. Διοικήτρια, κα Ελευθερία Κωστάκη και  η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, κα Γεωργία Βλαχάκη και από πλευράς του  Παγκρήτιου Συλλόγου Ηλιαχτίδα, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Ευστρατίου. 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο: 

Την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων  που νοσούν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ή σπάνιες ή χρόνιες ασθένειες και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, η οποία παρέχεται από τη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Ηλιαχτίδας.

Τη συνεργασία με σκοπό την παροχή ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών και μέσω δράσεων ψυχαγωγικού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Την ανανέωση και τον εφοδιασμό του εξοπλισμού του παιδότοπου της Παιδιατρικής Κλινικής με παιχνίδια, υλικά κατασκευών και εκπαιδευτικού υλικού για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Την οικονομική κάλυψη των εισιτηρίων των μετακινήσεων των παιδιών/εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική και των συνοδών τους σε δημόσια νοσοκομεία του εσωτερικού και του εξωτερικού, όπου τα παιδιά παραπέμπονται για εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες.

Την κάλυψη εξετάσεων των παιδιών/εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική, όταν τεκμηριώνεται ιατρικά η ανάγκη τους και δεν καλύπτονται από το κράτος.

Κατά την υπογραφή, όλα τα μέρη τόνισαν την ικανοποίηση τους για τη συνεργασία αυτή, η οποία πρωταρχικό στόχο έχει την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των παιδιών που νοσηλεύονται με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ή σπάνιες ή χρόνιες ασθένειες και των οικογενειών τους καθώς και  τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook