Σύμφωνος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με το αίτημα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δηλώνει απολύτως σύμφωνος με το αίτημα του Πολυτεχνείου για δίμηνη παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης «Επικαιροποίησης Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων» και τη χωροθέτηση, δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με ανοιχτό Στάδιο Στίβου, γήπεδα Αθλοπαιδιών και χώρους εναλλακτικού αθλητισμού, πέριξ του Κολυμβητηρίου.

Ο υφυπουργός ζητά να ανατεθούν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης οι μελέτες για τη δημιουργία των πέριξ του κολυμβητηρίου αθλητικών εγκαταστάσεων (στάδιο κλασικού αθλητισμού, χώροι αθλοπαιδιών κ.λπ.), με άμεση παροχή από τη μεριά του Πολυτεχνείου κάθε στοιχείου που τυχόν θα ζητηθεί από τους τεχνικούς του ΟΑΚ για την άμεση εκπόνησή τους.

Αναλυτικά η Επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. πρωτ. 2528/28.02.2022 εγγράφου σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε «ανακοίνωση της Συγκλήτου του Ιδρύματος» (υπ’ αριθ. 585/21.02.2022 συνεδρίαση), σας ενημερώνω για τα εξής:

1) Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους το αίτημα δίμηνης παράτασης της μεταξύ μας Προγραμματικής Σύμβασης «Επικαιροποίησης Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων». Το θέμα της παράτασης, καθώς και θέματα που αφορούν τη χωροθέτηση, δημιουργία και λειτουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με ανοιχτό Στάδιο Στίβου, γήπεδα Αθλοπαιδιών και χώρους εναλλακτικού αθλητισμού, θα εξειδικευθούν μέσω σχετικής τροποποίησης της Σύμβασης, έπειτα από εισήγηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησής της.

2) Δέον να ανατεθούν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης οι Μελέτες για τη δημιουργία των πέριξ του κολυμβητηρίου αθλητικών εγκαταστάσεων (στάδιο κλασικού αθλητισμού, χώροι αθλοπαιδιών κ.λπ.), όπως έχουν περιγραφεί και υπογραφεί στην Προγραμματική Σύμβαση «Επικαιροποίησης Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων» μεταξύ ημών και υμών και του ΕΑΚ Χανίων. Συνεπώς, θα επιθυμούσαμε να διευκολύνετε την τάχιστη εκπόνησή τους και να παραδώσετε ό,τι τυχόν στοιχείο ζητηθεί από τους τεχνικούς του ΟΑΚ”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook