Η Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει καθιερωθεί από ετών ως επίσημη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και ως ευκαιρία πνευματικού προβληματισμού και διαπροσωπικής κοινωνίας.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και τη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά τη συνήθη τάξη της Εορτής, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Ιδρύματος.

Η πανδημία, όπως όλοι γνωρίζουμε, ανέδειξε πλήθος κοινωνικών και άλλων προβλημάτων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της παγκοσμιοποιημένης φύσης της και έφερε στο προσκήνιο τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες των σύνθετων κοινωνικών συστημάτων του 21ου αιώνος. Παράλληλα, προκάλεσε την έκρηξη ενός τεράστιου θέματος που είναι η έννοια του θανάτου, τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον, όσο και στον ευρύτερο χώρο των Προνοιακών Δομών Υγείας. Την επίσημη ομιλία της Εορτής θα πραγματοποιήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Λινός, Καθηγητής Χειρουργικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Η αξία του Θανάτου».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρουσία στην αίθουσα επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα των αρμοδίων εθνικών Αρχών στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας του Κορωνοϊού και με τη χρήση μάσκας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook