Αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας»

Ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης παρευρέθηκε το πρωί του Σάββατου 12 Μαρτίου στα Χανιά στην εκδήλωση για τα 117 χρόνια από την Επανάσταση του Θερίσου, 

Ο υπουργός εσωτερικών σε δηλώσεις του σχετικά με την αυξήσεις ρεκόρ που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στα καύσιμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στους αδυνάμους. Παράλληλα τόνισε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ύψους 2 δις. ευρώ για να στηρίξουν τους αδύναμούς και να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο από τις αυξήσεις στις τιμές και στα καύσιμα. Ειδικότερα ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Η κυβέρνηση στηρίζει με στοχευμένα μέτρα τα άτομα που έχουν ανάγκη. Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα πάνω από 2 δις ώστε η επίπτωση από τις ενεργειακές αυξήσεις να είσαι όσο το δυνατόν πιο μικρή για τους αδύναμους. Πρόκειται να αναγγελθούν επιπλέον μέτρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για περαιτέρω ενίσχυση. Το ενεργειακό αποτελεί μια διεθνή συζήτηση και περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί η Ευρώπη. Έχει προγραμματιστεί ξανά σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου.» Παράλληλα ο κ. Βορίδης τόνισε και την πρόταση του πρωθυπουργού για το πλαφόν στις τιμές. «Η πρόταση του Πρωθυπουργού για να μπει ένα πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου και συνολικά στην τιμή της ενέργειας είναι άλλωστε γνωστή για να αντιμετωπιστεί η κρίση»

Στη συνέχεια ο υπουργός εσωτερικών έκανε δηλώσεις και για τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται και την στάση της Ελλάδας. Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως θα πρέπει να τηρηθεί μια στάση καναδικής προς στην Ρωσία και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον Ουκρανικό λαό. 

«Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί μια σταθερή θέση καταδίκης του εισβολέα καθώς αυτή η εισβολή παραβιάζει όσα κατακτήθηκαν με κόπο μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο. Η ανατροπή όλων αυτών των δεδομένων πρέπει να βρει αντίθετο τον πολιτικού κόσμο αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι: «Είμαι πολύ περήφανος που ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Ελλάδα στηρίζει τον ουκρανικό λαό. Έχει σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook