Χωρίς προειδοποίηση και την σχετική σήμανση έβαλαν τα γνωστά πλαστικά κολωνάκια δίπλα στην Δημοτική Αγορά

Το ότι το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων θα επηρέαζε την γύρω περιοχή ήταν λογικό και αναμενόμενο. 

Και πολύ περισσότερο όταν οι δύο πλατείες δυτικά και ανατολικά της Αγοράς χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης οχημάτων.

Όμως αυτό που συμβαίνει – σύμφωνα με καταγγελίες – στην πλατεία Μαρκοπούλου στα ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς, μάλλον δεν ήταν αναμενόμενο.

Είναι γνωστό πως σε μεγάλο τμήμα της πλατείας υπάρχουν χώροι στάθμευσης με παρκόμετρα, αλλά επειδή δεν επαρκούν, κάποιοι σταθμεύουν και στην δυτική πλευρά της, δίπλα στην Δημοτική Αγορά (η οποία έχει κλείσει λόγω του έργου ανακατασκευής).

Μάλιστα πριν από κάποιες ημέρες και επειδή παρεμποδίζοντο τα συνεργεία του εργολάβου της Αγοράς, σε έφοδο της Τροχαίας βεβαιώθηκαν αρκετά πρόστιμα ενώ ξηλώθηκαν και πινακίδες κυκλοφορίας με την αιτιολογία της παρεμπόδισης κυκλοφορίας.

Επιπλέον ο Δήμος Χανίων τοποθέτησε μια σειρά από πλαστικά κολωνάκια, από το ύψος της οδού Τσουδερών μέχρι την αρχή της πλατείας.

Μόνο που σήμερα επικράτησε το χάος καθώς και πάλι αρκετοί (λόγω του ότι είναι κλειστή η Αγορά) στάθμευσαν δίπλα στα κολωνάκια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει σε νόμιμο χώρο.

Το αποκορύφωμα  ήταν πως όταν ειδοποιήθηκε η Τροχαία για να απομακρυνθούν τα οχήματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» καθώς δεν υπάρχει σχετική απαγορευτική σήμανση!

Με απλά λόγια ο Δήμος απέκλεισε όλη την πλευρά δίπλα στην Αγορά χωρίς να έχει τοποθετηθεί  σήμανση απαγόρευσης της στάθμευσης!

Όπως αναφέρουν καταστηματάρχες, στην περιοχή γύρω από την Αγορά επικρατεί χάος με καθημερινούς διαπληκτισμούς πεζών με οδηγούς αλλά και μεταξύ οδηγών και πρέπει άμεσα ο Δήμος Χανίων να λάβει τα αναγκαία μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, εν όψει της μεγάλης αύξησης της κίνησης λόγω του τουρισμού και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως το έργο ανακατασκευής της Αγοράς θα διαρκέσει δύο περίπου χρόνια και στην πορεία αναμένεται και η εγκατάσταση μεγάλων γερανών, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση με επιπτώσεις και στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook