Πολιτική δίωξη θεωρεί την εμπλοκή του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο ηγούμενος της μονής Εφραίμ, ο οποίος ύστερα από πολύωρη απολογία αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος λόγω διαφωνίας των δικαστικών λειτουργών που αποφάσισαν για την ποινική του μεταχείριση. 

Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, όπως είναι γνωστό τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του Εφράιμ, ενώ ο εισαγγελέας ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εγγύηση 200.000 ευρώ , απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα). 

Τη διαφωνία θα λύσει τις επόμενες μέρες το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει ή όχι ελεύθερος, όπως αναφέρεται στο newsbeast.gr. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εφραίμ, που είναι ο 31ος κατηγορούμενος, είναι ο πρώτος για τον οποίο η ανακρίτρια προτείνει προφυλάκιση. Για να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα απομένει άλλος ένας κατηγορούμενος και στη συνέχεια ο αρμόδιος εισαγγελέας θα προτείνει για την παραπομπή ή μη των κατηγορούμενων σε δίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook