Σε συναγερμό τέθηκαν Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όταν μια πενταμελή οικογένεια Γερμανών αποκλείστηκε στο χιονισμένο οροπέδιο του Καθαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πενταμελής οικογένεια Γερμανών που αποκλείστηκε από τα χιόνια σε μια περιοχή που βρίσκεται στο Οροπέδιο Καθαρού ανάμεσα στην Κριτσά και το Οροπέδιο Λασιθίου ακριβώς πάνω από το χωριό της Κριτσάς.

Λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης η οικογένεια των Γερμανών έχασε τον προσανατολισμό της με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν τις Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης “112”.

Πρόκειται για δύο γονείς και τρία παιδιά ηλικίας 21, 23 και 27 χρονών που μέσω της Κριτσάς ανέβηκαν στο Οροπέδιο Καθαρού για περπάτημα και παρότι ήταν πολύ οργανωμένοι με σκηνές και υπνόσακους, το πυκνό χιόνι που έπεφτε τους ανάγκασε να ειδοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους που με την σειρά τους κάλεσαν από την Γερμανία το 112. 

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όπου στο σημείο υπήρξε κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ με έξι άτομα, ένα ερπιστριοφόρο όχημα και παράλληλα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τζερμιάδου ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. 

Αμέσως τους προσέγγισαν και στην συνέχεια τους απεγκλώβισαν με ασφάλεια οδηγώντας τους στο Τζερμιάδω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook