«Δεν θα προχωρήσουμε στην επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων, θα προκαλούσε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία», είπε ο Γερμανός καγκελάριος

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε εκ νέου χθες Τρίτη (15/3) το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του NATO στον πόλεμο στην Ουκρανία. Επανέλαβε, δε, τον λόγο που είναι αντίθετος με την επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα.

«Συμφωνώ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και άλλους συμμάχους στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο NATO και στη Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να το θέλει αυτό», τόνισε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τυπικά αφιερωμένης σε οικονομικά θέματα που οργάνωσε η εφημερίδα Die Welt στο Βερολίνο.

«Δεν θα προχωρήσουμε στην επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. Αυτό θα σήμαινε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, με ρωσικά μαχητικά», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος.

Η δυτική συμμαχία συνεχίζει να βασίζεται στον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβε για να πλήξει τη ρωσική οικονομία, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Die Welt.

«Μαζί με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, προετοιμάσαμε πολύ συγκεκριμένες κυρώσεις», συνέχισε ο Όλαφ Σολτς. «Ο πρόεδρος (της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έκανε σχεδιασμούς για αυτόν τον πόλεμο επί έναν χρόνο και προετοιμασίες για τις οικονομικές κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα, αλλά υποτίμησε την αποφασιστικότητά μας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι «οι κυρώσεις έχουν ισχυρότερο αντίκτυπο από ό,τι θα φανταζόταν ποτέ» το Κρεμλίνο.

Ωστόσο αναγνώρισε πως τα μέτρα έχουν επίσης αντίκτυπο στη Γερμανία και τους πολίτες της.

«Το λέω αυτό έχοντας κατά νου τη δική μας οικονομική ανάπτυξη, τις αλυσίδες εφοδιασμού, τις εμπορικές σχέσεις. Δεν είναι ακόμη δυνατό να το υπολογίσουμε αυτό επακριβώς, άρα είναι ακόμη πιο σημαντικό να μπορούμε να διατηρήσουμε τα μέτρα που λάβαμε μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος, σύμφωνα με τη Die Welt.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook