Ο 46χρονος σύζυγος και πατέρας υποχρεώθηκε από την Δικαιοσύνη  σε αποτοξίνωση από το αλκοόλ

Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για πενταμελή οικογένεια στην Κίσαμο, γεννά η ευαισθησία και αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα ενδοοικογενειακής βίας οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου.

Ο λόγος για μια οικογένεια Ελλήνων σε χωριό της Κισάμου, όπου για αρκετά χρόνια ένας 46χρονος – υπο την επήρεια αλκοόλ –  κακοποιούσε την 37χρονη σύζυγό του, ενώ από τις εκρήξεις βίας και τους ξυλοδαρμούς είχαν επηρεαστεί και τα τρία τους παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η 37χρονη προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση εντός της οικογένειας προσφεύγοντας η ίδια αλλά και μαζί με τον σύζυγό της σε ψυχολογικές δομές υποστήριξης. 

Επίσης και τα παιδιά – επηρεασμένα από το τοξικό και βίαιο περιβάλλον λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του 46χρονου – είχαν μαθησιακά προβλήματα στο σχολείο και χρειάστηκαν και αυτά ψυχολογική υποστήριξη.

Κάποια στιγμή,  κάποιος που γνώριζε το τι συνέβαινε – ενημέρωσε τις αρχές με ανώνυμη επιστολή και ξεκίνησε η διακριτική διερεύνηση της υπόθεσης από το Α.Τ. Κισάμου με επικοινωνία με την 37χρονη, η οποία δεν ήθελε να προχωρήσει σε καταγγελία καθώς ήλπιζε πως τα πράγματα κάποια στιγμή θα βελτιωνόντουσαν.

Όμως – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου, ο 46χρονος επέστρεψε σπίτι του σε κατάσταση μέθης και ακολούθησε ένα ακόμη επεισόδιο ενδοοικογενειακής  βίας.

Το πρωί της Δευτέρας η 37χρονη προσέφυγε στο Α.Τ. Κισάμου με αποτέλεσμα ο 46χρονος να συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου και να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες  αναφέρουν πως παραδέχθηκε τα σφάλματά του και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με  το αλκοόλ και δόθηκε εντολή – με την θέληση και του ίδιου – να ακολουθήσει θεραπεία σε κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ.

Σπάσε την Σιωπή – Είμαστε Εδώ

Να σημειωθεί πως τον Ιούλιο του 2021 η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας , δημιούργησε σχετικό βίντεο με τίτλο “Σπάσε την σιωπή. Είμαστε εδώ” στο οποίο μιλούν θύματα αλλά και αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής του Α.Τ. Κισάμου Χρήστος Χατζής.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook