Ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας & Εθελοντισμού & την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, συμμετέχει ενεργά στις Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία τη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί μια βιωματική εκπαιδευτική δράση για τους ενδεδειγμένους τρόπους συνοδείας και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με προβλήματα όρασης.

Στη δράση αυτή θα συμμετάσχει Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου οι οποίοι φορώντας μάσκα και κρατώντας το Λευκό Μπαστούνι, σύμβολο των τυφλών στην προσπάθειά τους για αυτόνομη μετακίνηση θα επιχειρήσουν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια της πόλης, όπως επίσης και να διανείμουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Στη δράση αυτή θα συμμετάσχει και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ.Βαγγέλης Αυγουλάς, εκ γενετής τυφλός, Μέλος Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Η συμβολική αυτή δράση, σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους συνδημότες μας στη διευκόλυνση της κινητικότητας των Ατόμων με Αναπηρία και να στείλει ένα μήνυμα για ελεύθερα πεζοδρόμια, ράμπες & διαβάσεις, στα οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου.

Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη να συμμετάσχει ενεργά σ’ αυτήν την βιωματική δράση.