Σειρά σημαντικών συναντήσεων με Υπουργούς πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκαν  με τον κ. Καραγιάννη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης. Τέθηκαν τα θέματα της αξιοποίησης του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, καθώς και η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου. Μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια θα έχουν λόγο στον σχεδιασμό για την συγκεκριμένη έκταση.  Συμφωνήθηκε στα μέσα Απριλίου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Ηράκλειο, παρουσία του Υφυπουργού, του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη και των αρμόδιων φορέων, όπου θα συζητηθούν και τα δυο ζητήματα (αεροδρόμιο και Δικαστικό Μέγαρο).

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα έργα που έχει προτείνει ο Δήμος Ηρακλείου για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι οι διαδικασίες για να ενταχθούν οι Γωνιές Ανακύκλωσης (προϋπολογισμός 5.612.209,00 ευρώ) βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το θέμα της ένταξης στο «Αντώνης Τρίτσης» της μελέτης για την ανέγερση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (προϋπολογισμού 739.059,59 ευρώ, θα εκπονηθεί από ΚΤΥΠ) καθώς και του έργου «δράσεις αντισεισμικής προστασίας» (προϋπολογισμού 2.765.820,00 ευρώ). Ο Υπουργός είδε το αίτημα του Δημάρχου θετικά και τόνισε ότι και τα δυο αυτά θέματα πρόκειται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Πολυχρονάκης. Αναφορικά με την παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου στον Δήμο, έγινε γνωστό ότι τα σχετικά έγγραφα υπεγράφησαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και η διαδικασία, σε αυτό το σκέλος της, έχει ολοκληρωθεί. Απομένει η υπογραφή και του Υπουργείου Οικονομικών, για την οποία ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι θα παρακολουθεί το θέμα ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.  Όσον αφορά στο αίτημα του Δήμου για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο οποίο θα υπαχθούν το Ενετικό Λιμάνι, το «Μαρίνα», το παλιό ΚΤΕΛ και ο Θεατρικός Σταθμός, ο Υπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook