Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (17/3) η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Πρώτα στο Ρέθυμνο, ακολούθως στα Χανιά.

Η Υπουργός Πολιτισμού συνοδεύεται από τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σκοπός της επίσκεψης της Λίνας Μενδώνη η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη κατασκευής του νέου αρχαιολογικού μουσείου που στόχος είναι να έχει υλοποιηθεί την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και θα αποτελέσει την “κορωνίδα” του πολιτισμού στην πόλη του Ρεθύμνου.

Πρώτος σταθμός της κ. Μενδώνη ήταν η αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου όπου φιλοξενείται η προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, 

Στη συνέχεια η κ. Μενδώνη, η οποία συνοδεύεται και από τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη επισκέφτηκε το τέμενος Βαλιδέ Σουλτάνας.

Ακολουθεί η επίσκεψη στη Φορτέτζα, για την οποία επίκειται η αναστήλωση του οχυρού, αλλά και οι Μελέτες για τα μνημειακά κτίρια εντός της Φορτέτζας. Οι δύο παραπάνω μέλέτες έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση (άνω του 1,5 εκ. ευρώ) από το ΠΕΠ Κρήτης.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη και τον Περιφερειάρχη Σταύρπ Αρναουτάκη, όπου θα υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση για το νέο μουσείο Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Πέμπτης, η Λίνα Μενδώνη θα βρίσκεται στα Χανιά.

Το πρόγραμμα:

Χανιά

16.30 Δημαρχείο Χανιών – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη

Παρασκευή (18/3)

Χανιά

9.30-13.30 Αυτοψία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και σε υπό εξέλιξη έργα των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook