Η Ουκρανία ζητά από την Ιαπωνία δορυφορικές εικόνες υψηλής ποιότητας για να τη βοηθήσει να αποκρούσει τα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες λειτουργούν δορυφόρους που έχουν τη δυνατότητα να τραβούν λεπτομερείς εικόνες μέρα και νύχτα και μέσα από σύννεφα και άλλα εμπόδια στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει πηγές, η ιαπωνική κυβέρνηση θα εξετάσει προσεκτικά εάν η παροχή τέτοιων δεδομένων στην Ουκρανία είναι πολιτικά αποδεκτή ή επιτρέπεται βάσει του τρέχοντος νομικού πλαισίου.

«Συναγερμός» στην Ιαπωνία για ρωσικά αμφίβια πολεμικά πλοία κοντά στα ύδατά της

Η είδηση έρχεται καθώς ο στρατός της Ιαπωνίας λέει ότι εντόπισε τέσσερα μεγάλα ρωσικά αμφίβια πολεμικά πλοία που έπλεαν κοντά στα νησιά της καθώς ταξίδευαν δυτικά, πιθανώς προς την Ευρώπη, ανέφερε το Reuters.

Οι φωτογραφίες των αμφίβιων μεταφορών, που χρησιμοποιούνται για την απόβαση εκστρατευτικών δυνάμεων στην ξηρά, που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έδειχναν ότι ήταν στρατιωτικά φορτηγά φορτωμένα στο κατάστρωμα ενός από τα σκάφη.

Η Ουκρανία στρέφεται στην τεχνολογία

Η Ουκρανία δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά βοήθεια στον τομέα της τεχνολογίας από άλλες χώρες ή εταιρείες. Τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στα εδάφη της, ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ζήτησε τη βοήθεια του Έλον Μασκ για την προμήθεια δορυφορικών τερματικών διαδικτύου, ώστε να μην διακοπούν οι επικοινωνίες στην Ουκρανία, με τον μεγιστάνα δισεκατομμυριούχο να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook