Για τις δράσεις του σε θέματα εξοικονόμισης ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Πλατανιά έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για ενεργειακή αναβάθμιση ,εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Στο πλαίσιο αυτό , έχει αντικαταστήσει μεγάλο αριθμό από ‘συμβατικά’ δημοτικά φωτιστικά σώματα, με λαμπτήρες LED, ενώ έχει εντάξει , μετά από την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και τη λήψη σχετικών εγκρίσεων , το σύνολο των κτιρίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Κύρια Δημοτικά κτίρια σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω φωτοβολταϊκών, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Το 2021 εκπόνησε σύστημα διαχείρισης ενέργειας , το οποίο πιστοποιήθηκε με ISO 50001:2018, για το οποίο βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Best City Awards 2022» από την εταιρία  Boussias Communications , στην κατηγορία “Ενεργειακή Εξοικονόμηση”, στην οποία πρωτοβουλία ήταν και η μοναδική υποψηφιότητα που κατέθεσε.

 Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πλατανιά για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ μέσω του εγχειριδίου του ISO 50001:2018 δεσμεύεται για περαιτέρω ενέργειες που θα εξακολουθήσουν να μειώνουν το ενεργειακό του αποτύπωμα.

 Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου και επικεφαλής της ομάδας έργου κ. Μάρκος Μαλανδράκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης κ. Όλγα Μπερτσουλάκη και η Ειδική Συνεργάτιδα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα HORIZON κ. Κατερίνα Λίτου.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων, το πρωί της ίδιας μέρας, ο κ. Μαλανδράκης παρουσίασε, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, τον προγραμματισμό του Δήμου Πλατανιά πάνω σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και τους τρόπους με τους οποίους αυτός εφαρμόζεται και επιτυγχάνεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook