Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή  παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ ο απερχόμενος επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ,  Ναύαρχος  Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης παρέδωσε την Αρχηγία του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο νέο Αρχηγό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.  

Στην ομιλία του ο Κρητικός νέος Αρχηγός του Λιμενικού αναφερόμενος στους στόχους του, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Κατ΄ αρχάς, η διαρκής παρακολούθηση και στοχευμένη αναβάθμιση της εκπαίδευσης με συστηματοποιημένη ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και η αναμόρφωσή της με κριτήρια και ορίζοντα ικανό να εξασφαλίσουν σε κάθε χρόνο την ανταπόκριση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στις απαιτήσεις της σύνθετης αποστολής τους.

Επίσης, η συνέχιση και ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και η διαμόρφωσή του κατά τρόπο που θα εγγυάται δικαιοσύνη, διαφάνεια, λειτουργικότητα και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. 

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να τονίσω ότι το παρόν και το μέλλον του Σώματος δεν επιτρέπει σε κανένα από μας να προσεγγίσει τον κρίσιμο αυτό παράγοντα με ευκαιριακό τρόπο ή με συντεχνιακό όφελος και, από πλευράς μου, δεν είμαι διατεθειμένος να ενδώσω σε μια τέτοια προοπτική. 

Με προσοχή και υπευθυνότητα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις αγωνίες του προσωπικού και κινούμαστε προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης δίκαιων αιτημάτων χωρίς σε καμιά περίπτωση να διακυβεύονται οι αδήριτες υπηρεσιακές ανάγκες.      

Μέγιστη ευθύνη μας είναι η συστηματική προώθηση του υφιστάμενου, μοναδικού στα χρονικά, εξοπλιστικού προγράμματος του Λιμενικού Σώματος,  καθώς και η διεκδίκηση και εκμετάλλευση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού εργαλείου, στοιχεία απαραίτητα για την εξασφάλιση της αναγκαίας αποτελεσματικότητας και της ανταπόκρισης στις ιδιαίτερα αυξημένες και εξειδικευμένες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρησιακών, ναυτιλιακών και κοινωνικών συνθηκών.

Ύψιστη προτεραιότητα επίσης θα αποτελέσει η   περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση της συνεργασίας μας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους και Οργανισμούς σε κάθε τομέα ναυτιλιακής και επιχειρησιακής δράσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το εθνικό συμφέρον, τη γεωπολιτική θέση της Χώρας μας, τη διασυνοριακή φύση των απειλών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και τη δυναμική του Εθνικού μας Κεφαλαίου, της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. 

Τέλος, κυρίαρχος στόχος μας είναι η περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των δομών συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τους εθνικούς φορείς Άμυνας και Ασφάλειας δεδομένης της υπέρτατης αναγκαιότητας ανάπτυξης κοινών δράσεων κυρίως για θέματα ασφάλειας. Με σεβασμό στην τομεακή ευθύνη και δράση του κάθε φορέα ξεχωριστά, πιστεύω ακράδαντα πως όλοι έχουμε κατανοήσει ότι η διαμόρφωση του σύνθετου σημερινού γίγνεσθαι επιβάλει τη σύνθεση δυνάμεων, προληπτικά και κατασταλτικά, με σκοπό τη διαλειτουργικότητα, το συντονισμό και το συγχρονισμό και, τελικά, το κοινώς επιχειρείν όπου τούτο απαιτείται.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, O Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος ΦΛΑΡΗΣ ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων, Ναυτιλιακοί φορείς, Δικαστικοί φορείς και εκπρόσωποι Κρητικών Σωματείων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook