Προετοιμασία:15 λεπτά – Μαγείρεμα:15 λεπτά – Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ¼ του φλιτζανιού ανθρακική σόδα (υγρό)
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

 Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε για 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την υγρή σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Αναακατεύετε στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνετε ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί για να γίνει ζύμη μάλλον σφικτή, ώστε να πλάθεται εύκολα σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Πλάθετε στρογγυλά ή μακρόστενα μπισκοτάκια και τα απλώνετε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15’ -18′ περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook