Αντιπολεμική, αντιρατσιστική και αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και υπέρ όλων των προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Μέρας ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό. Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν, μεταξύ άλλων: «Όχι στον πόλεμο», «Σύνορα ανοιχτά για όλους τους πρόσφυγες», «Λεφτά για την παιδεία και όχι για βόμβες» και «Οι ναζί στη φυλακή».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΣΕΠΕ), η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΛΜΕ), η ΚΕΕΡΦΑ, η Κατάληψη Ρόζα Νέρα, εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Κάλεσμα για την κινητοποίηση δημοσιεύθηκε και από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών.

Στο χώρο αναρτήθηκαν πανό των φορέων και πανό στα αραβικά και τα αλβανικά που καλούσαν στην κινητοποίηση. Ομάδα διαδηλωτών συμμετείχε με αυτοσχέδιες πικέτες διεκδικώντας «STOP στα σύνορα – STOP στον πόλεμο – STOP στην ομοφοβία».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων:

«Το πραγματικό αντίπαλο δέος στη φρίκη του πολέμου και του ρατσισμού, είναι το διεθνές κίνημα σε Ανατολή και Δύση. Σαν κι αυτό που αγκάλιασε τους πρόσφυγες το 2015 όταν έσπαγαν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο. Η διεθνής κινητοποίηση στις 19 Μάρτη πιάνει το νήμα αυτών των αγώνων. Σε πάνω από είκοσι χώρες συντονιζόμαστε και διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και το φασισμό!

Διαδηλώνουμε στις 19 Μάρτη και απαιτούμε δουλειές, υγεία, παιδεία για όλες και όλους, ντόπιους και μετανάστες και όχι βόμβες. Ούτε Πούτιν, ούτε ΝΑΤΟ, όχι στις κυρώσεις που χτυπάνε τον απλό κόσμο. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, αλλά και το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Αφρική και την Ασία, όλους τους πρόσφυγες που τρέχουν να σωθούν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους, τη φτώχεια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Άσυλο και στέγη σε όλους και όλες. Όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χωράνε!

Διαδηλώνουμε στις 19 Μάρτη για να τσακίσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις του Μητσοτάκη και του Μηταράκη, που δολοφονούν τους «πραγματικούς» πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο και στο Αιγαίο, τους μαντρώνουν σε στρατόπεδα κλειστές φυλακές, τους πετάνε έξω από σπίτια με νέες εξώσεις, στερούν την πρόσβαση τους στην υγεία και των παιδιών τους στα σχολεία.

Διαδηλώνουμε για να μην περάσουν οι μαζικές απελάσεις μεταναστών με τις αντεργατικές συμφωνίες Μηταράκη – Μπαγκλαντές που πάνε να γενικεύσουν τις συνθήκες της Μανωλάδας, να κάνουν τους μετανάστες εργάτες σκλάβους των εργοδοτών.  

Διαδηλώνουμε για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους φασίστες, τα παρακλάδια της Χρυσής Αυγής, να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου. Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Σταυρούπολη, τον Εύοσμο, το Ν. Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά, δείχνουν το δρόμο. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι για πάντα στη φυλακή.

Όλοι και όλες μαζί, εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τα σωματεία, φοιτητές και φοιτήτριες με τους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και μαθήτριες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Να κάνουμε την 19 Μάρτη αφετηρία για να ξηλώσουμε την κυβέρνηση των πολεμοκάπηλων, των ρατσιστών, των δολοφόνων προσφύγων και μεταναστών. Έξω το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η Frontex. Καλοδεχούμενοι όλοι οι πρόσφυγες!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook