Ανορθόδοξος και τραγελαφικός ο τρόπος που έφυγαν από την ζωή

Είτε κάποιος είναι βασιλιάς, είτε κάποιος από τους πιο εμβληματικούς σταρ της μουσικής σκηνής, το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από τον μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε. Ωστόσο, ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ και ο Έλβις Πρίσλεϊ, εν προκειμένω, έχουν ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό, τόσο ανορθόδοξο όσο και μακάβριο. Άφησαν την τελευταία τους πνοή στην τουαλέτα, αφού είχαν ολοκληρώσει με την ανάγκη τους!

Βασιλιάς Γεώργιος ΙΙ

Ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ πολέμησε επιτυχώς τους Ιακωβίτες και επέκτεινε το βρετανικό εμπόριο σύμφωνα με το grunge.com, αλλά σήμερα, μπορεί να τον θυμόμαστε καλύτερα για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση αορτικής ανατομής -η κύρια αρτηρία του κυριολεκτικά έσκασε ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα το πρωί του θανάτου του. Σύμφωνα με σύγχρονες αναφορές -συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης νεκροψίας από τον γιατρό του βασιλιά Frank Nicholls, ο οποίος δημοσίευσε την πλήρη αφήγηση του απαράδεκτου θανάτου του βασιλιά στο όνομα της επιστημονικής προόδου- στις 25 Οκτωβρίου του 1760, ο Γεώργιος Β’, σε ηλικία 76 ετών, σηκώθηκε από το κρεβάτι του στις 6 το πρωί, ήπιε λίγη ζεστή σοκολάτα και μετά πήγε στην τουαλέτα του για να ανακουφιστεί, αναφέρει το grunge.com.

«Κάπου ακούστηκε ένας θόρυβος, σαν να είχε πέσει μια μεγάλη ράβδος», έγραψε ο Nicholls στην έκθεσή του, διαθέσιμη μέσω των Βιβλίων Google. «Και, μετά από έρευνα, η μεγαλειότητά του βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος, αμίλητη και ακίνητη, με μια ελαφριά σπασμένη πληγή στον δεξιό κρόταφο. Φαινόταν ότι μόλις είχε ολοκληρώσει την ανάγκη του».

Έλβις Πρίσλεϊ

Ο πιο διάσημος βασιλιάς που πέθανε στην τουαλέτα του, φυσικά, ήταν ο βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll. Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν σούπερ σταρ τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, αλλά η έντονη χρήση βαρβιτουρικών (και προφανώς η ανθυγιεινή διατροφή) τον επηρέασε τη δεκαετία του ’70, όταν υπέστη θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο Πρίσλεϊ υπέφερε από χρόνια δυσκοιλιότητα τη στιγμή του θανάτου του, μια συνηθισμένη παρενέργεια των παυσίπονων που του είχε συνταγογραφήσει ο σκιερός γιατρός του σε τεράστιες δόσεις, αναφέρει το grunge.com. Στις 16 Αυγούστου του 1977, πιθανότατα ταλαιπωρήθηκε για να κενώσει στην τουαλέτα, όταν έπαθε ένα τεράστιο καρδιακό επεισόδιο και έπεσε. Ανακαλύφθηκε ξαπλωμένος μπρούμυτα στο μπάνιο της κύριας σουίτας του Graceland από τη φίλη του, Τζίντζερ Άλντεν, η οποία προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είχε προσέξει ότι πέρασε πολύ ώρα στην τουαλέτα επειδή ο βασιλιάς της ροκ εν ρολ της είπε ότι πήγαινε στην τουαλέτα για να διαβάσει, αναφέρει το grunge.com.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook