\”Γιατί έσφαξαν το μωρό;\” είναι το ερώτημα που βασανίζει την τοπική κοινωνία, η οποία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το απάνθρωπο αυτό έγκλημα με θύματα ένα 2χρονο αγοράκι και τον 35χρονο Αλβανό πατέρα του Φιλίπ Μεζάι.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, η τραγική μάνα μαζί με συγγενείς της έφυγαν για την Αλβανία, συνοδεύοντας τις σορούς του συζύγου και του μικρού γιου για ταφή στην πατρίδα.

Το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε κοντά στο χωριό Πιπερίτσα το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Όπως δημοσιεύει η eleftheriaonline.gr, από την επεξεργασία των στοιχείων και την αυτοψία του χώρου του εγκλήματος, φαίνεται ότι ο δολοφόνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν πυροβόλησε με καραμπίνα στο κεφάλι τον 35χρονο. Μάλιστα, φαίνεται να τον πυροβόλησε εν κινήσει, με συνέπεια το αυτοκίνητο να πέσει ανεξέλεγκτο με ορμή μέσα στο αρδευτικό κανάλι μαζί με το δράστη, τον νεκρό από τον πυροβολισμό Φιλίπ Μεζάι και το αθώο αγοράκι του.

Το παιδί κατά πάσα πιθανότατα ήταν ζωντανό μέχρι που ο δράστης, αφού απεγκλωβίστηκε από το μισοβυθισμένο αυτοκίνητο, το μαχαίρωσε στο λαιμό. Προφανώς θεωρούσε το μωρό μάρτυρα όσων είχαν ειπωθεί κι είχαν γίνει μέσα στη μαύρη Μερσεντές.

Οι αστυνομικοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν αποτυπώματα του δράστη στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το κανάλι, λόγω του νερού. Εν τω μεταξύ αναζητούν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας αξιοποιώντας ευρήματα και καταθέσεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, με τους οποίους ο Φιλίπ Μεζάι μπορεί να είχε προηγούμενα από οικονομικές ή προσωπικές διαφορές. Κάποιοι μιλούν για αλβανική βεντέτα, για εκδίκηση, για υπόθεση εκβιασμού κ.ά. Πολλοί όμως μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στο Πλατύ όπου έμενε, δούλευε σε οικοδομές, ασχολιόταν με τα άλογα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Από την Αστυνομία δεν προκύπτει ότι ο Μεζάι είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν. Με τη γυναίκα του είχαν και δύο μεγαλύτερα παιδιά, 8 και 12 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το νεκρό αγοράκι ζούσε με τη μητέρα του μόνιμα στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί της και με κάποιους ακόμα συγγενείς πριν από 1 μήνα, για το λιομάζωμα. Ο πατέρας, που έμενε μόνιμα στο Πλατύ, είχε δει ελάχιστες φορές το μικρότερο παιδί του.

Η σύζυγος του Φιλίπ Μεζάι αναχώρησε συντετριμμένη για την Αλβανία συνοδευόμενη από συγγενείς της, προκειμένου να θάψει εκεί το παιδί και τον άντρα της. Η γυναίκα δε μιλάει ελληνικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στην Αστυνομία, αλλά προφανώς δε γνώριζε και πολλά πράγματα για τη ζωή του άντρα της στην Ελλάδα.
Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κωτακίδης που εξέτασε τα πτώματα, φανερά συγκλονισμένος από την αγριότητα με την οποία σφαγιάστηκε το αγοράκι, μιλώντας στην \”Ε\” είπε ότι το παιδάκι φέρει κακώσεις στη λαρυγγική χώρα από τέμνον όργανο και ότι ο πατέρας φέρει κακώσεις στο κεφάλι από βολίδα κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ίδιος, δεν προκύπτει να είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ του δράστη ή των δραστών με τα θύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της ευρήματα, τα οποία αξιολογούνται από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκτιμάται πως κάποιο αποτύπωμα ή ένας κάλυκας, μαζί με ό,τι άλλο ενδεχομένως περισώθηκε από το νερό, μπορεί να οδηγήσει στους κακοποιούς, με στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook