Πώς ένα τσιγάρο έριξε το αεροπλάνο ανοιχτά της Κρήτης

Έναεπιβατικόαεροπλάνοτης EgyptAirπου συνετρίβη ανοιχτά τηςΚρήτηςμε αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οιεπιβαίνοντες, κατέπεσε, όπως αποδεικνύει έρευνα πουολοκληρώθηκε,επειδή οπιλότοςκάπνιζε στο πιλοτήριο, γεγονός που προκάλεσε την ανάφλεξη του οξυγόνου που διέρρεε απόμια μάσκα έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά 66 επιβάτες και το πλήρωμα πέθαναν όταντο Airbus A320που ταξίδευε από το Παρίσι Σαρλ ντε Γκολ στη Γαλλία προς το Κάιρο της Αιγύπτου τον Μάιοτου 2016έπεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος συνετρίβηστη Μεσόγειο Θάλασσανότια του ελληνικού νησιού τηςΚρήτηςυπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Πριν τη συντριβή του,έκανε βίαιους ελιγμούς,ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένας Βρετανός, 12 Γάλλοι τουρίστες, 30 Αιγύπτιοι, δύο Ιρακινοί και ένας Καναδός.

Σύμφωνα με τηNew York Post,οι έρευνες που εκπονήθηκαν ήταν τεράστιες, ενώ τελικάτο μαύρο κουτί του αεροπλάνουβρέθηκε κοντά στην Ελλάδα.

Για τους Αιγύπτιους πιλότους δενήταν σπάνια πρακτικήνα καπνίζουν στο πιλοτήριο και παρ όλο που φαντάζει απίστευτο, δεν υπήρχε καμία απαγόρευσημέχρι το 2016, σύμφωνα με έκθεση134 σελίδωνπου συνέταξαν εμπειρογνώμονες της αεροπορίας.

Με βάση την επίσημη έκθεση για το δυστύχημα,το τσιγάρο που είχε ανάψειείτε ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης, σε συνδυασμό με τη διαρροή οξυγόνου από μία μάσκα, έγινεη αιτία για να ανάψει φωτιά στο πιλοτήριο.

Η μάσκα οξυγόνου είχε αλλαχθείτρεις ημέρες νωρίτερακαι είχε τεθεί σε κατάσταση ανάγκης, κάτι που σημαίνει ότι από αυτήν έρρεε οξυγόνο σε σταθερή πίεση. Μάλιστα,μικρόφωνομέσα στο πιλοτήριο κατέγραψε και τον ήχο που έκανε η διαρροή του οξυγόνου.

Πάντως οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο γεγονός πως εκτός από το ότι κάπνιζε ο πιλότος, η μάσκα που πήρε φωτιά ήταν επίσηςελαττωματική.

Πιλότος με χρόνια προϋπηρεσίας είχε δηλώσει πως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Mohamed Said Ali Ali Shoukair θα έπρεπε να είχε εντοπίσει τοπρόβλημα της μάσκας πριν την απογείωση.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook