Τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής μετέβησαν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και απέτρεψαν την εξάπλωσή της

Τελευταία ενημέρωση 22:00

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μυρωδιά καμμένου κινητοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έχει σπεύσει στο σημείο και μάχεται προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον αύλειο χώρο μονάδαςανακύκλωσης χάρτινων υλικών λίγα λεπτά μετά τις 17:00 ενώ ακούστηκε μια έκρηξη.

Να σημειωθεί πως η επιχείρηση δεν λειτουργούσε και έτσι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στον χώρο.

Υπήρξε μεγάλη ανησυχία καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και μονάδα βιοαερίου, ενώ να σημειωθεί πως ακούγοντοσυνεχώς εκρήξεις.

Στο σημείο την μάχη με τις φλόγες έδοσαν 52 πυροσβέστες μετρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και 14 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ οι οποίοι μετά απο δύο ώρες κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να μην εξαπλωθεί ενώ μετά απο αρκετές ώρες προχώρησαν στην κατάσβεσή της.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης απουσιάζει στο εξωτερικό και μόλις ενημερώθηκε για την πυρκαγιά, επιστρέφει άμεσα στο Ηράκλειο.

Η επιχείρηση έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κατέφτασε άμεσα στο χώρο της Στειακάκης Δ. (Ανακύκλωση) όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά. Ζητήθηκε επιτόπου ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία που επιχειρούσε εκείνη την ώρα στο χώρο.

Με ευθύνη της εργοδοσίας, της επιθεώρησης εργασίας και του Δήμου να γίνει άμεση εκκένωση όλων των παρακείμενων εργοστασίων καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα, πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την εισπνοή του καπνού και των αναθυμιάσεων. Παράλληλα, η εργοδοσία να αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου και αυτός να γίνει αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, να μην γίνει σε καμία περίπτωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ζητήθηκε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρίας να επανέλθουν στην εργασία τους με ασφάλεια. Έως ότου επιστρέψουν στην δουλειά να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν κανονικά για το διάστημα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook