Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να μοιραστεί την εξουσία, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή και σημαδεύτηκαν από πολλές καταγγελίες για νοθεία, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.

Το κόμμα Ενωμένη συγκεντρώνει 238 έδρες στις 450 της ρωσικής Κάτω Βουλής, από 315 που είχε μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή.

Με καταμετρημένες σχεδόν όλες τις ψήφους, το κόμμα του Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστό 49,5% που του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών στη Δούμα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει 92 έδρες, το κόμμα Δίκαιη Ρωσία 64 και οι Εθνικιστές 56, σύμφωνα με κατανομή των εδρών του αναλογικού εκλογικού συστήματος, διευκρίνισε ο Βλαντιμίρ Τσούροφ, πρόεδρος της επιτροπής.

«Η Ενωμένη Ρωσία χάνει την πλειοψηφία (των δύο τρίτων) και δεν είναι σίγουρο αν θα διατηρήσει την απλή πλειοψηφία», γράφει η Kommersant και υπογραμμίζει πως το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να αναζητήσει εταίρους στη Δούμα.

Ενωμένη Ρωσία, «το κόμμα της μειοψηφίας», υπογραμμίζει η Vedomosti, προσθέτοντας πως αν το κόμμα του Πούτιν διατηρήσει την πλειοψηφία των εδρών αυτό θα οφείλεται μόνο «στις ιδιαιτερότητες του εκλογικού νόμου».

Για τον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, «οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν την εμπιστοσύνη τους στις αρχές και το Κρεμλίνο θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook