«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Νωρίτερα, είχε γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.

«Στεκόμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι, καθώς έχετε να εφαρμόσετε τους δύσκολους όρους που θέτει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη σε ένα χρόνο από σήμερα, όχι μόνο θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση, αλλά θα είμαστε σε καλύτερη θέση από τώρα» τόνισε.

Ο κ. Μπάιντεν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στη διάρκεια της πτήσης του από την Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο να μην δράσουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη και ανέφερε πως είναι πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση.

«Νομίζω ότι όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και πως ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο… τόσο πιο πιθανό είναι να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις» σημείωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook