Η 20χρονη Annabel Norris στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών έπαθε νευρική ανορεξία και έχασε περίπου 20 κιλά. Από 50 έφτασε να ζυγίζει μόλις 31 κιλά!

Κι όλα αυτά γιατί μια παρέα παιδιών στο σχολείο την κορόιδευε για το… κοκκινωπό χρώμα των μαλλιών της!

Οι γιατροί ανακοίνωσαν τρομοκρατημένοι τόσο στην ίδια όσο και στη μητέρα της ότι… «απείχε» μόλις 12 ώρες από το θάνατο, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στην ηλικία των 16, πάσχοντας ήδη 3 χρόνια από τη νόσο.

Κατάφερε όμως να ξεπεράσει το πρόβλημά της και τώρα απολαμβάνει τη ζωή της και είναι χαρούμενη που έγινε κομμώτρια!

Η Annabel, από το Gildersmore του West Yorkshire δήλωσε: «Η μητέρα μου ήταν αυτή που με έκανε να πιστέψω ότι δεν ήθελα να πεθάνω. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο αυτό που πέρασα και δεν θα τα είχα καταφέρει αν δεν ήταν εκείνη δίπλα μου».

\"\"
Η Annabel μαζί με τον αδερφό της

«Πλέον έχω ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που είχα με το σώμα μου. Μου αρέσει πολύ το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου. Όμως όταν έπασχα από την ανορεξία όλα αυτά για μένα ήταν μια… κόλαση. Μακάρι να μην το περνούσε κανένας άλλος αυτό που πέρασα εγώ» πρόσθεσε.

Την Annabel πείραζε συνεχώς μια παρέα παιδιών για το χρώμα των μαλλιών της. Μάλιστα της έστελναν και email λέγοντάς της ότι είναι μια «χοντρή, κόκκινη αγελάδα».

«Μεγάλωσα μισώντας τα κόκκινα μαλλιά μου και το σώμα μου και πίστευα ότι ο μόνος τρόπος για να γίνω αποδεκτή ήταν να βάφω τα μαλλιά μου σε διαφορετικά χρώματα και να… σταματήσω να τρώω» είπε.

\"\"\"\"

Άλλαζε το χρώμα των μαλλιών της κάθε εβδομάδα, έκανε πολλές ώρες γυμναστική και… παρέλειπε τα γεύματα.

«Η μητέρα μου ανησύχησε πολύ, ειδικά όταν ανακάλυψε τα κοροϊδευτικά email που μου έστελναν από το σχολείο. Με πήγε σε ένα γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασχα από ανορεξία και μπήκα στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Ύστερα από τέσσερις μήνες εντατικής θεραπείας, πήρα ξανά βάρος.

Οι γιατροί μου επέτρεψαν να γυρίσω στο σπίτι, αλλά με το που ξαναπήγα σχολείο, άρχισαν ξανά και τα πειράγματα. Και ήταν χειρότερα απ’ ό,τι ήταν πριν. Και εγώ… άρχισα ξανά να γυμνάζομαι έντονα και να μην τρώω.

Μέσα σε οκτώ μήνες ήμουν πάλι στο νοσοκομείο» είπε η Annabel περιγράφοντας την εμπειρία της.

Το Μάιο του 2007, σε ηλικία 16 ετών, ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι και εισήλθε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Μετά από εξετάσεις οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η καρδιά της ήταν τόσο αδύναμη που υπήρχε περίπτωση να μην άντεχε παρά μόνο μερικές ώρες.

«Από τη στιγμή που γεννήθηκε λατρεύαμε το ανοιχτό, κόκκινο χρώμα των μαλλιών της. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν μου είπε ότι έγινε ανορεκτική επειδή την κορόιδευαν γι’ αυτό. Έπαθα σοκ και ήμουν απελπισμένη. Το στομάχι της είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Οι γιατροί μου είπαν ότι αν είχε μείνει μία ακόμη μέρα στο σπίτι, θα μπορούσε να είχε πεθάνει» είπε η μητέρα της, Dorianne.

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook