Με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χάρη Καστανίδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, επαινεί τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Υπουργός το ζήτημα του Εφετείου και ζητάει όμως παράλληλα την επίσπευση της τυπικής διαδικασίας υλοποίησης, δηλαδή την επίσπευση του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος.

Αναλυτικότερα η επιστολή του κ. Παρασύρη έχει ως εξής :

Αξιότιμε Υπουργέ ,

Με αφορμή την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του 5ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον άριστο χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους σας. Σταθμίζοντας ολοκληρωμένα όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να προχωρήσει η ικανοποίηση ενός χρόνιου και δίκαιου αιτήματος, ανοίξατε οριστικά τον δρόμο για την ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο, ένα ζήτημα για το οποίο αγωνίστηκαν σύσσωμοι πολιτικοί ,φορείς της δικαιοσύνης, δικηγόροι καθώς επίσης και οι πολίτες του Ηρακλείου.

Η υπεύθυνη αντιμετώπιση του ζητήματος από το Υπουργείο σας, έδωσε στην ίδρυση του εν λόγω Εφετείου, αναμφισβήτητη νομιμοποίηση από κάθε άποψη, ώστε να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μια ώριμη και αμετάκλητη απόφαση των θεσμών.
Αναμένεται, λοιπόν, η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, ως τελικό στάδιο για να ξεκινήσει από το φθινόπωρο η λειτουργία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Επειδή, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος καθυστέρησης επί του ζητήματος, πόσο μάλλον δε που αυτή θα τροφοδοτούσε περαιτέρω αντεγκλήσεις και αντιδικίες, οι οποίες αρκετά έχουν ταλαιπωρήσει τους πολίτες της Κρήτης , θα ήθελα θερμά να σας παρακαλέσω να προχωρήσετε άμεσα όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί άμεσα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Με τον τρόπο αυτό θα υλοποιηθεί μια προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου απέναντι στου πολίτες της Ανατολικής Κρήτης και αφετέρου μια διαχρονική υποχρέωση της πολιτείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook