Με έναν «διφορούμενο»… χρησμό, ο οίκος αξιολόγησης Fitch ουσιαστικά προειδοποιεί εκ νέου την Γαλλία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία της χώρας.

Με βάση το report της Fitch τα θεμελιώδη μεγέθη της γαλλικής οικονομίας εξακολουθούν να στηρίζουν την ανώτατη αξιολόγηση (ΑΑΑ) της χώρας, αλλά η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη «εξαντλεί» τις δυνατότητες της χώρας, εξαντλεί «την ικανότητά της να απορροφήσει μελλοντικά σοκ, μια περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φρανσουά Φιγιόν προειδοποιεί πως καμία χώρα, καμία οικονομία, δεν θα μπορέσει να βγει αλώβητη από την κρίση, τονίζοντας μάλιστα πως μια πιθανή διάλυση της ευρωζώνης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους.

Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός υπολόγισε ότι σε μια περίπτωση διάλυσης του ευρώ το κόστος θα έφτανε στο 25% του ΑΕΠ για τις ισχυρές οικονομίες και περίπου στο 50% για τις πιο αδύναμες οικονομίες. Με δυο λόγια «η Ευρωπαϊκή ήπειρος θα καταστρεφόταν\” υπογράμμισε ο κ. Φιγιόν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook