Στην ανάγκη αναθεώρησης του μοντέλου τουριστικής προβολής της Κρήτης στο εξωτερικό, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος σήμερα Τρίτη κήρυξε τις εργασίες του ετήσιου σεμιναρίου του σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Θήρας, που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω.

Στον χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η τουριστική προβολή της Κρήτης από δω και στο εξής θα είναι ενιαία, όπως ενιαίο θα είναι και το λογότυπο το οποίο θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου θα συμμετέχει.

«Θέλουμε και την δική σας συνεργασία, τις δικές σας απόψεις για την τουριστική προβολή και πρόοδο της Κρήτης. Η άποψή σας είναι βαρύνουσα, για να χτίσουμε το νέο τουριστικό όνομα του νησιού μας» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Απευθυνόμενος στους ξεναγούς, πρόσθεσε, ότι, μέχρι το τέλος Απριλίου πρόκειται να συσταθεί ο νέος φορέας τουρισμού όπου θα συμμετέχουν και οι ξεναγοί και θα λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις για την ενιαία τουριστική προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Αναφερόμενος στο κλειστό επί 5 χρόνια Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι η χρονιά επαναλειτουργίας του, κάτι για το οποίο θα απαιτήσει από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, που αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Είναι τραγικό, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, που το Μουσείο είναι εδώ και 5 χρόνια κλειστό, και για αυτό επιτέλους κάποιος ή κάποιοι φταίνε. Παράλληλα τόνισε ότι για το Μουσείο Μεσσαράς η μελέτη πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του σωματείο ξεναγών Κρήτης και Θήρας Βαγγέλης Παπανικολάου, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που κήρυξε τις εργασίες του συνεδρίου, αναφέρθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες πληγές του κλάδου, που είναι όπως είπε η απασχόληση ατόμων που δεν είναι επαγγελματίες ξεναγοί.