Η αποκρυστάλλωση του συνόλου των ελληνικών θέσεων εν όψει της Συνόδου Κορυφής απασχολεί αυτή την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη, που προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καταγράφονται οι θέσεις της χώρας, όπως αυτές θα αναπτυχθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλες.

Η Ελλάδα θα επιδιώξει οι όποιες αποφάσεις να μην αφήσουν να διαμορφωθεί μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, να διασφαλισθεί ο σεβασμός της θεσμικής ισοτιμίας όλων των κρατών-μελών και να αποφευχθούν αποφάσεις που θα οριστικοποιούν και θα κλειδώνουν εσωτερικές ανισότητες στην Ευρωζώνη.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Ζανιάς και άλλοι.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει ως αργά το βράδυ συνεργασίες με υπηρεσιακά στελέχη, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στη Σύνοδο Κορυφής.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook