Απολύτως ικανοποιημένοι από τον τρόπο  λειτουργίας   του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων  της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι εμφανίστηκαν τα μέλη της αρμόδιας υπηρεσίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με ομάδα φορέων που έχει συστήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης.

Μάλιστα όπως σημείωσε στο Flashnews.gr  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής, τα στελέχη της Υπηρεσίας με τα μέλη της ομάδας των φορέων πιθανότατα να υποβάλουν ακόμα και μέσα στον προσεχή Ιανουάριο της πρόταση τους  για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

Όπως είπε ο κ. Καλογερής η επίσκεψη ήταν πάρα πολύ καλή και τα στελέχη της υπηρεσίας έμειναν απολύτως ικανοποιημένα από τον τρόπο και το επίπεδο λειτουργίας του εργοστασίου. \”Στόχος της επίσκεψη ήταν να δουν τα στελέχη της υπηρεσίας το πως λειτουργεί το μοναδικό στην Κρήτη σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης  απορριμμάτων, ένα συγκεκριμένο βέβαια μοντέλο που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ καθώς αυτή η μέθοδος είναι από εκείνες που ενδεχομένως επιλεγούν για να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την Κρήτη.\”

Οι υπεύθυνοι της ΔΕΔΙΣΑ εξήγησαν στα στελέχη της Περιφέρειας τον τρόπο που λειτουργεί το εργοστάσιο, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και πως σκοπεύον να τα ξεπεράσουν.

Ο κ. Καλογερής χαρακτήρισε την συνάντηση πάρα πολύ χρήσιμη τονίζοντας που έγινε συζήτηση και για το κόστος της διαχείρισης θέμα το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό καθώς αυτό θα πέσει στις πλάτες των πολιτών.

Επίσης σημείωσε πως για το θέμα της διαχείρισης έχει ανοίξει μια πλατφόρμα διαλόγου στο διαδίκτυο για την επικοινωνία των μελών της ομάδας όπου έχουν τεθεί ερωτήματα στους καθηγητές που έχουν ασχοληθεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη.

Αξίζει να επισημανθεί πως όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής, ο τρόπος λειτουργίας της μονάδας των άφησε πολύ ικανοποιημένο, και όπως είπε \” οι άνθρωποι που εργάζονται στο εργοστάσιο ενδιαφέρονται πραγματικά, και θέλουν πραγματικά η μονάδα να λειτουργήσει καλύτερα και αποδοτικότερα. Μάλιστα είναι η πιο ταχτοποιημένη και πιο νοικοκυρεμένη μονάδα από όλες όσες έχουμε επισκεφθεί. Αξίζουν συγχαρητήρια στη ΔΕΔΙΣΑ και στους ανθρώπους που την διαχειρίζονται.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook