Δεν είναι δυνατή η ταμειακή διευκόλυνση για πληρωμές προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Στρατάκης σχετικά με τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ) για την πληρωμή των προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας 2008-2009 και 2009-2010.

Αναλυτικά, ο υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Οι πληρωμές των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων ξεκίνησαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αμέσως μετά την έγκριση πιστώσεων για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις έτους 2011 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, γεγονός που θα επιτρέπει την έναρξη των σχετικών πληρωμών όλων των προγραμμάτων, μεταξύ αυτών και της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Για τα έτη εφαρμογής 2009 και 2010, οι δικαιούχοι θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την παραλαβή φακέλων πληρωμής από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τους υποχρεωτικούς από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία ελέγχους που θα διενεργηθούν. Ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ενημερώσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την επίσπευση των διαδικασιών.

Ταμειακή διευκόλυνση για τη βιολογική κτηνοτροφία δεν είναι δυνατό να γίνει, καθότι δεν έχει δηλωθεί κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook