Λίγο πριν το τέλος του Μάρτη και τα χωριά ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρες για αυτή την εποχή – Φωτο και απο τις……Άλπεις του Ομαλού

Από την μιαν άκρη του νησιού μέχρι την άλλη όλες οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές καλύφθηκαν με πυκνή στρώση χιονιού με τα μηχανήματα δήμων και εργολάβων να καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για να ανοίξουν και να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από την κατάσταση στ’ Ασκύφου Σφακίων το πρωί της Τετάρτης, με τα χιόνια να έχουν κλείσει – έστω και προσωρινά – τον οδικό άξονα Βρύσες – Χώρα Σφακίων.

Λόγω των χιονοπτώσεων και κυρίως λόγω των κεραυνών σημειώθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών, στον Δήμο Σφακίων και όχι μόνο.

Και μπορεί ο σοφός λαός να λέει Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης, αλλά τόσο μεγάλη ένταση από τον χιονιά, σίγουρα είχαν πολλά χρόνια να δουν ακόμη και οι παλαιότεροι, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους φαίνεται πως η Άνοιξη θα αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της, δειλά – δειλά τις επόμενες ημέρες.

Στα θετικά να καταγραφεί πως εάν δεν προκύψουν απότομες αλλαγές και τα χιόνια λιώσουν σιγά – σιγά, οι υπόγειοι υδροφορείς θα γεμίσουν εξασφαλίζοντας πολύτιμες ποσότητες νερού.

Και καθώς τα χιόνια έχουν εξαπλωθεί στις ημιορεινές περιοχές, εννοείται πως σήμερα το πρωί στον Ομαλό το τοπίο έμοιαζε περισσότερο με εικόνες απο άλλες περιοχές βορειότερα με τα χιόνια να έχουν σκεπάσει τα πάντα.

Εικόνες και απο τον Ομαλό πριν απο δύο ημέρες

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook