Ένα μικρό ιστιοφόρο σκάφος βυθίστηκε στις 3.30 προχθες το μεσημέρι, στην Κ. Γατζέα και σήμερα αναμένεται η ανέλκυσή του, από τον γερμανό ιδιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα το ιστιοφόρο «Carpediem», ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Κ. Γατζέα και, όπως εκτιμάται, βυθίστηκε η δεξιά του πλευρά, λόγω των ανέμων που ξεκίνησαν να πνέουν εκείνη την ώρα.

Το Λιμεναρχείο Βόλου ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά επί τόπου πήγαν άνδρες της Ακτοφυλακής, που διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο ήταν βυθισμένο από τη δεξιά πλευρά. Το σκάφος έχει σημαία Γερμανίας και είναι ιδιοκτησίας 55χρονου Γερμανού υπηκόου κατοίκου Αργυρέικων Κ. Γατζέας.

Ο ιδιοκτήτης αφού ειδοποιήθηκε πήγε στο σημείο και διαβεβαίωσε λιμενικούς όταν δεν βρίσκονταν κανένας εκείνη την ώρα μέσα στο σκάφος. Μετά τη δήλωση αυτή και ενώ είχε ετοιμαστεί δύτης να δει αν υπάρχει άνθρωπος, η επιχείρηση ματαιώθηκε.

Το Λιμεναρχείο Βόλου απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου, μέχρι να προσκομιστεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του, ενώ το σκάφος θα ανελκυστεί με έξοδα του ιδιοκτήτη, σήμερα.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου διενεργείται προανάκριση για τα αίτια βύθισης του ιστιοφόρου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook