Η παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του Νίκου Καζαντζάκη είναι εφάμιλλη του συγγραφικού του έργου και της συνεισφοράς του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Από σήμερα μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου η Λατινική Αμερική θα τιμήσει τον Νίκο Καζαντζάκη διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της παγκόσμιας γενικής συνέλευσης της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. 

Στις 10 Δεκεμβρίου στο Μοντεβίδεο θα γίνει στρογγυλή τράπεζα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ουρουγουάης, του δήμου Μοντεβίδεο και της ελληνικής πρεσβείας, με θέμα: «Γιατί να διαβάζουμε τον Καζαντζάκη σήμερα».

Στις 12 Δεκεμβρίου, στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινής, θα λάβει χώρα διάλεξη του Γιώργου Στασινάκη, προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με θέμα: «Το έργο και οι ιδέες του Καζαντζάκη».

Στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 14 Δεκεμβρίου η καθηγήτρια και δημοσιογράφος, Χρυσή Τεφαρίκη και ο κ. Στασινάκης θα δώσουν διαλέξεις με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης στο όρος Σινά» και «Ο Καζαντζάκης και ο αραβικός κόσμος», αντίστοιχα. Οι διαλέξεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας και τις διοργανώνει το πανεπιστήμιο της Χιλής (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών).

Τέλος στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το βραζιλιάνικο τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη διοργανώνει διαλέξεις της καθηγήτριας, Καρολίνας Ντονέγκα Μπερνάντες με θέμα «Η φιλοσοφική ποίηση του Καζαντζάκη», του κ. Στασινάκη με θέμα «Ο Καζαντζάκης και η ποίηση» και της καθηγήτριας, Λουτσία Σοάρες Βρενντάο με θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η θρησκεία», καθώς και παρουσίαση της μετάφρασης από τα ελληνικά στα πορτογαλικά του «Ζορμπά», από τις εκπαιδευτικούς Σίλβια Ρικαρντίνο και Μαρίσα Ντονατιέλλο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook