Μετά την παραίτηση συγγενή, προσωρινά είχε αναλάβει ως δικαστικός συμπαραστάτης το ίδρυμα πρόνοιας στο οποίο φιλοξενείται

Εκδικάστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, το θέμα ανάθεσης του ρόλου του δικαστικού συμπαραστάτη για τον 19χρονο από χωριό του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος όταν ήταν ανήλικος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής και όχι μόνο κακοποίησης.

Αρχικά ως δικαστικός συμπαραστάτης του 19χρονου με νοητική στέρηση είχε ορισθεί με δικαστική απόφαση ένας συγγενής του, ο οποίος όμως , τον περασμένο Νοέμβριο με αίτησή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως δέχεται απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του.

Στην συνέχεια ορίστηκε ως προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης η δομή της πρόνοιας της Περιφέρειας στην οποίαφιλοξενείται ο 19χρονος.

Όμως στην πορεία δημιουργήθηκε ένα Σωματείο απαρτιζόμενοαπό Χανιώτες – μεταξύ των οποίων και νομικούς– οι οποίοι ευαισθητοποιημένοι από το δράμα του νέου δήλωσαν την επιθυμία τους να αναλάβουν ως δικαστικοί συμπαραστάτες.

Πρόκειται για το ΣωματείοΦίλοι ΑΜΕΑ Γλώσσας Δήμου Πλατανιά με βασικούς σκοπούς την προάσπιση και προαγωγή με κάθε νόμιμο μέσο των νομικών, υλικών, ηθικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του 19χρονου αλλά και κάθε ατόμου με ειδικές ανάγκες.Καθώς και την υπεράσπιση και προστασία ευάλωτων ατόμων (όπως αναπήρων, ηλικιωμένων κ.ο.κ.) και παιδιών που πέφτουν θύματα κακοποίησης, βασανισμού ή παντός μορφής βίας, εκμετάλλευσης, ή οποιασδήποτε άλλης προσβολής.

Σήμερα το δικαστήριο εξέτασε το θέμα ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη με τον σύλλογο των Χανιωτών να ζητά να αναλάβει αυτός προσωρινά ως δικαστικός συμπαραστάτης έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση. Όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και έτσι παραμένει ως προσωρινός η δομή της πρόνοιας.

Η απόφαση για τον ορισμό του δικαστικού συμπαραστάτη αναμένεται εν ευθέτω χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση αυτή που είχε συγκλονίσει την κοινωνία, στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τέλεση γενετήσιας πράξης και για κακοποίηση του νέου από την εποχή που ήταν ανήλικος, πρόκειται να κάτσουν τρία άτομα, ένας 66χρονος και δύο ιερείς καθώς και ο πατέρας του, ο οποίος κατηγορείται κυρίως για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook