Τη διεκδίκηση για τη συνέχεια λειτουργίας του Αθλητικού Σχολείου Πόμπιας, υπερτόνισε για πολλοστή φορά η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Φαιστός», οι Διευθυντές Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Πόμπιας Γυμνασίου και Λυκείου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και εκπαιδευτικοί.

Στο σύνολο τους οι φορείς εξέφρασαν την αναγκαιότητα λειτουργίας όλων των τάξεων του σχολείου, τονίζοντας την ιστορικότητα του, το ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, τις επιτυχίες του, αλλά και την σπουδαιότητα του να παραμείνει ένας «ενεργός πυρήνας Παιδείας και Αθλητισμού» για τους νέους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, τόνισε πως η θέση της Μητρόπολης είναι να λειτουργούν όλες οι τάξεις του σχολείου, προκειμένου να συνεχίσει το Παιδευτικό και Αθλητικό έργο που εκτελείται στη Μεσαρά και ειδικότερα στο Δήμο Φαιστού, στο μέγιστο βαθμό.

Θέματα ιστορικότητας, πολιτισμού, αλλά και Παιδείας, έθεσε από την πλευρά της η Δήμαρχος Φαιστού, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση τόσο της ίδιας, όσο και της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη λειτουργία του Σχολείου στο Δήμο.

Η Δήμαρχος τόνισε την ενεργοποίηση της και επανέλαβε το ότι για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί η Υπουργός, οι Αρμόδιοι Υφυπουργοί, η Περιφερειακή Διεύθυνση, αλλά και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τζωρτζάκης, ο οποίος μετά από πρόσκληση της Δημάρχου επισκέφθηκε το σχολείο και ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση.

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καταθέσει έγγραφα και προφορικά αιτήματα προς όλους τους συναρμόδιους φορείς διότι πάγια θέση μας είναι να παραμείνει και να λειτουργεί πλήρως το Αθλητικό Σχολείο Πόμπιας» τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης η Δήμαρχος για να προσθέσει εμφατικά:

«Εμμένουμε στην άποψη μας και στις διεκδικήσεις μας διότι στόχος μας είναι να παραμείνει το Σχολείο, αφού αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα Παιδείας – Ιστορίας και Πολιτισμού για το Δήμο μας και τη Μεσαρά, ο οποίος και δεν πρέπει να χαθεί».

Υπέρ της πλήρους λειτουργίας του Σχολείου τάχθηκαν συνολικά οι φορείς, τονίζοντας πως είναι αδιανόητο να μη λειτουργεί ένα σχολείο για το οποίο έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα από την Πολιτεία, επειδή ορισμένοι αποφάσισαν να εντάξουν την Παιδεία στη λογική των απόλυτων αριθμών.

Καθηγητές αλλά και φορείς τόνισαν πως ειδικά για την Α’ Γυμνασίου στο Αθλητικό Σχολείο Πόμπιας, υπήρχαν 140 αιτήσεις μαθητών, οι οποίες και δεν έγιναν δεκτές από την Πολιτεία, ενώ παράλληλα τόνισαν πως το αθλητικό σχολείο αποτελεί έναν «εναλλακτικό φάρο» αθλητισμού για το νότο.

Εντονότατες ήταν οι αναφορές στον πρωταθλητισμό των παιδιών, αλλά και στο γεγονός πως μέσα από τη λειτουργία του Σχολείου, αθλήματα όπως ξιφασκία και βόλεϊ ανθούν στη Μεσαρά και το Δήμο Φαιστού.

Στο σύνολο τους οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν πως πρέπει άμεσα από το νέο έτος το σχολείο να λειτουργεί κανονικά με όλες τις τάξεις, επισημαίνοντας πως είναι αδιανόητο η Πολιτεία να κλείνει τις πόρτες στα παιδιά, την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ειδικότερα στην ενδοχώρα, που έχει ανάγκη από εναλλακτικές λύσεις.

Και ο Περιφερειάρχης όμως κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «η στήριξη θεωρείται δεδομένη», υποστηρίζοντας πως θα κάνει ότι είναι εφικτό προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Οι φορείς, αλλά και οι καθηγητές επεσήμαναν πως ήδη, μετά την ενεργοποίηση του Δήμου, αλλά και τις συνολικές παρεμβάσεις όλων, ο κ. Τζωρτζάκης τους έχει ενημερώσει πως το θέμα έγινε δεκτό θετικά από το υπουργείο, ωστόσο οι εξελίξεις δεν έχουν προχωρήσει.

Ο κ. Αρναουτάκης εκτίμησε πως εφόσον υπάρχουν θετικές απαντήσεις, οι λύσεις είναι ευκολότερο να επιτευχθούν, ενώ δεσμεύτηκε πως και από την πλευρά του, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Δήμαρχο, θα κάνει ότι είναι εφικτό, προκειμένου εκτός από δεσμεύσεις να υπάρξουν και πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook