Ο καιρός ανοίγει και μαζί του ανοίγει και ηκρουαζιέρα στην Ελλάδα, με την ελπίδα ότι φέτος δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Τα στελέχη του κλάδουεκτιμούν ότι φέτος οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του 2021.

Μπορεί οπόλεμος στην Ουκρανίανα φέρνει σύννεφα πάνω και από τον τουρισμό, ωστόσοτα πρώτα κρουαζιερόπλοια από το εξωτερικό καταφθάνουν ήδη στα ελληνικά λιμάνια.Η περίοδος δείχνει να ξεκινάει αισιόδοξα, με τις προκρατήσεις να κινούνται πάνω από τα επίπεδα του 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία τηςΈνωσης Λιμένων Ελλάδος, το 2021 ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθε στις 1.957 και ο αριθμός επιβατών στους 1.316.662. Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων,στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος και η Κέρκυρα, και ακολουθούν η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο.

Με βάση τις προβλέψεις,οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων θα κινηθούν στο 75%-90% του 2019. Ιδιαίτερα σημαντικός αναμένεται ο αριθμός των πλοίων που θααξιοποιήσουν τα λιμάνια ως home port.

Τουλάχιστον410 αναμένονται φέτος οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ οι αισιόδοξοι προβλέπουν ακόμα περισσότερες κρατήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook