Two women analyzing documents while sitting on a table in office. Woman executives at work in office discussing some paperwork.

Η συνοδευτική επιστολή είναι ένα γραπτό έγγραφο που συνήθως υποβάλλεται μαζί με μια αίτηση εργασίας και το βιογραφικό, που περιγράφει τα διαπιστευτήρια και το ενδιαφέρον του αιτούντος για την προσφερόμενη θέση εργασίας.

Δεδομένου ότι μια συνοδευτική επιστολή είναι συχνά ένα από τα δύο έγγραφα που αποστέλλονται σε έναν πιθανό εργοδότη, μια καλογραμμένη ή κακώς γραμμένη επιστολή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα, οδηγώντας ή όχι σε μια συνέντευξη.

Γιατί χρειάζεται μια συνοδευτική επιστολή;

Ένα βιογραφικό προσφέρει πληροφορίες για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία ενός υποψήφιου υπαλλήλου. Η συνοδευτική επιστολή, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί ως μια εισαγωγή που γράφτηκε από τον υποψήφιο, για να εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη θέση και το γιατί πιστεύει ότι θα ήταν ιδανικός για αυτή τη δουλειά. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα μάθετε περισσότερα για τη συνοδευτική επιστολή, ενώ κάνοντας μια έρευνα online για παραδείγματα συνοδευτικών επιστολών θα αποκτήσετε νέες ιδέες και έμπνευση για να δημιουργήσετε τη δική σας.

Τι να γράψετε στη συνοδευτική σας επιστολή

Μια καλή συνοδευτική επιστολή συμπληρώνει ένα βιογραφικό, επεκτείνοντας τα στοιχεία που σχετίζονται με τη δουλειά. Στην ουσία, είναι μια προσπάθειά να πουλήσετε τις δεξιότητές σας στο μελλοντικό εργοδότη, περιγράφοντας γιατί είστε ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση. Οι ειδικοί σταδιοδρομίας συμβουλεύουν τα άτομα που αναζητούν εργασία να αφιερώνουν χρόνο, προσαρμόζοντας κάθε συνοδευτική επιστολή για τη συγκεκριμένη θέση, αντί να χρησιμοποιούν μια γενική αποστολή για όλες. Αν και αυτό απαιτεί επιπλέον προσπάθεια, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο και τελικά να βοηθήσει έναν υποψήφιο να ξεχωρίσει μέσα από τον τεράστιο ανταγωνισμό.

Πώς να κλείσετε τη συνοδευτική επιστολή

Ένας καλός επίλογος για τη συνοδευτική σας επιστολή θα σας επιτρέψει να κλείσετε τη σύντομη παρουσίασή σας με χάρη και επαγγελματισμό. Είναι μια τελευταία ευκαιρία να εκφράσετε γνήσιο ενδιαφέρον για τη δουλειά και να τονίσετε το πώς μπορείτε να επηρεάσετε θετικά την εταιρεία. Μια συναρπαστική τελική δήλωση όχι μόνο τελειώνει τη συνοδευτική επιστολή με μια θετική απόχρωση, αλλά και θα ενισχύσει το γεγονός ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση. Εδώ λοιπόν, έχουμε μερικά σημαντικά στοιχεία για ένα δυνατό επίλογο επιτυχίας:

Εκφράστε αυτοπεποίθηση

Η ακράδαντη πεποίθησή σας ότι είστε ικανοί και έτοιμοι για τη δουλειά μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να πείσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων να προχωρήσει σε μια συνέντευξη. Δείξτε πώς τα επιτεύγματά σας σας επέτρεψαν να αναλάβετε νέες ευθύνες και να αντιμετωπίσετε άγνωστες προκλήσεις. Να θυμάστε ότι οι εργοδότες αναζητούν ενθουσιώδεις υποψηφίους που μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα και να αρχίσουν αμέσως να συνεισφέρουν στην εταιρεία.

Πάθος για δουλειά και αμοιβαία επιτυχία

Οι εταιρείες εκτιμούν τους παθιασμένους υπαλλήλους. Μπορούν να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν συναδέλφους, να θέσουν φιλόδοξους, αλλά εφικτούς στόχους, και να λύσουν προβλήματα με δημιουργικότητα και τακτ. Εκφράζοντας το πάθος σας για τον ρόλο ή την αποστολή της εταιρείας, περνάτε το μήνυμα στους πιθανούς εργοδότες ότι θα είστε ένα αφοσιωμένο, πολύτιμο μέλος της ομάδας.

Σωστή αποφώνηση

Κλείνοντας τη δυναμική συνοδευτική σας επιστολή, υπογράψτε με ένα επαγγελματικό και ευγενικό κλείσιμο. Να θυμάστε: μια συνοδευτική επιστολή πρέπει να έχει κάποιο βαθμό τυπικότητας κι επισημότητας. Χρησιμοποιήστε εκφράσεις, όπως: ευχαριστώ για το χρόνο σας, με εκτίμηση, με φιλικούς χαιρετισμούς ή για περισσότερες πληροφορίες βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook