Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 1ης Απριλίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Με την προσφορά γλυπτού από τον Δήμο Αγίου Νικολάου – έργο των αδελφών Σωτηριάδη το οποίο θα τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Αγίου Δομετίου της Κύπρου, αναμένεται να επισφραγιστεί η 30χρονη αδελφοποίηση μεταξύ των δύο δήμων (1993 ), σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό, ο οποίος συνοδευόμενος από θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες,παρευρέθηκε σήμερα (1/4) στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον αδελφό δήμο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου (55 – 59).

Παρουσία, του Υπουργού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, μετά την επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων του Δήμου Αγίου Δομετίου αλλά και την καθιερωμένη παρέλαση τοπικών σχολείων και οργανωμένων σχημάτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην 29χρονη πορεία των δύο δήμων, περιγράφοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, δηλώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής, ν΄ ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις.

Όπως εξ άλλου έκανε γνωστό, το άγαλμα που θα σταλεί στην Κύπρο, αναφέρεται στους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι το 1974, μετά την εισβολή έγιναν πρόσφυγες , μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook