Δυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Είναι άτακτη, πνευματώδης και πολύ δημοφιλής. Και, εσχάτως, εχθρός τουΠούτιν.

Η Masyanya, η ηρωίδα της ομώνυμης σειράς κινουμένων σχεδίων στο διαδίκτυο, είναι ευρέως δημοφιλής στουςΡωσόφωνους. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του καρτούν στο YouTube.

Ωστόσο, το τελευταίο επεισόδιο αφιερωμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία έφερε απειλές. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επεισοδίου, οι ρωσικές αρχές το απαγόρευσαν και ζήτησαν από τον δημιουργό του καρτούν, Όλεγκ Κουβάεφ, να το αφαιρέσει από τον ιστότοπό του επειδήδυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η ρωσική ρυθμιστική αρχή μέσων μαζικής ενημέρωσης Roskomnadzor ανακοίνωσε στις 29 Μαρτίου ότι το επεισόδιο της σειράς Masyanya περιέχει ψευδείς πληροφορίες κοινωνικής σημασίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για την υπεράσπιση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Η υπόθεση του τελευταίου επεισοδίου

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς διαδραματίζεται στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στηνΟυκρανία, με τη Masyanya να επιστρέφει στο σπίτι για να βρει τον φίλο της Lokhmaty, ο οποία είναι Ουκρανός και λιποθύμησε από το αλκοόλ στο δωμάτιό του για να μην χρειάζεται να παρακολουθεί τις ειδήσεις.

Η Masyanya και ο φίλος της Hryundel περνούν το υπόλοιπο επεισόδιο προστατεύοντας τον φίλο τους από τα τρομερά νέα, φροντίζοντας να μείνει μακριά από το Διαδίκτυο – ενώ συζητούν ιδιωτικά πώς οΠούτιν, τον οποίο αναφέρουν ως τρελό τσάρο και φύρερ, έχει καταστρέψει τη χώρα τους και το μέλλον των παιδιών τους. Ο Hryundel αποδίδει τις ενέργειες του Πούτιν στην πολιτική απάθεια ανθρώπων όπως η Masyanya, που προτιμούν να μη συζητούν πολιτικά και να επιτρέπουν σε άνδρες όπως ο Πούτιν να μεγαλώσουν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook